ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΜια «Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη» στην Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο
Μια «Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη» στην Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο

日本語

Από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, η Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο φιλοξενεί μια μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη, κατά το διεθνώς διαδεδομένο πρότυπο Little Free Library. Οι επισκέπτες της Πρεσβείας έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν βιβλία, αντικαθιστώντας τα με δικά τους που δεν χρειάζονται πλέον. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δίνεται στο κοινό η ευκαιρία να εξερευνήσει νέα βιβλία αλλά και να μοιραστεί αγαπημένα βιβλία με άλλους.

Την βιβλιοθήκη κατασκεύασαν οι μαθητές του σχολείου Montessori στο Τόκιο (MST) Ηλίας Παπαδάκος και Mio Loubaresse-Takei, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του σχολείου για εγκατάσταση δικτύου Little Free Libraries στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Οι μαθητές είχαν την ευθύνη της σχεδίασης και κατασκευής των βιβλιοθηκών, καθώς και της τοποθέτησής τους σε πολυσύχναστα αλλά και ασφαλή σημεία της πόλης.

Tους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης.

Η Ελληνική Πρεσβεία παροτρύνει τους επισκέπτες της να επωφεληθούν από την «Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη», η οποία προς το παρόν περιέχει μικρό αριθμό βιβλίων στην ελληνική, αγγλική και ιαπωνική γλώσσα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ