Μια Ελληνίδα θεά στα αναμνηστικά νομίσματα του Tokyo 2020

日本語

Πηγή εικόνας: Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας

 

Ο προστάτης του Σούμο Νομί νο Σουκούνε (野見 宿禰) που συμβολίζει τη «νίκη» και μια Ελληνίδα θεά που συμβολίζει τη «δόξα» και κρατάει κλαδί δάφνης και κότινο θα κοσμούν την 3η από τις 4 σειρές των αναμνηστικών νομισμάτων των 10.000 γιεν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Οι δύο χαρακτηριστικές φιγούρες βρίσκονταν σε τοιχογραφία στο παλαιό Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο για την πρώτη Ολυμπιάδα που διοργάνωσε η ιαπωνική πρωτεύουσα το 1964 και θα μεταφερθούν στο καινούργιο Στάδιο το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Δεκέμβριο.

Το χρυσό νόμισμα βάρους 15,6 γραμμαρίων και διαμέτρου 26 χιλιοστών θα κοστίζει 122.223 γιεν (περίπου 1.000 ευρώ) και θα κυκλοφορήσει σε 40.000 αντίτυπα. Οι παραγγελίες μέσω του Ιαπωνικού Νομισματοκοπείου (Japan Mint) θα ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν περίπου 3 εβδομάδες. Η παράδοση των νομισμάτων θα γίνει από τον Μάρτιο του 2020.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ