«Μαντάμα Μπαττερφλάι», τον Ιανουάριο από την Εθνική Λυρική Σκηνή

  • Λόγω της εξάντλησης των εισιτηρίων προστέθηκε ακόμα μια παράσταση, στις 29 Ιανουαρίου.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στην Aίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την αριστουργηματική Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι για επτά μοναδικές παραστάσεις (17, 20, 22, 23, 24, 27, 29 Ιανουαρίου 2016), σε μουσική διεύθυνση Λουίς Φερνάντο ΜαλέιροΗλία Βουδούρη και σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου.

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία», η οποία εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, στοιχεία που συγκινούν διαχρονικά και προκαλούν έντονα συναισθήματα. Για την ΕΛΣ το έργο αυτό έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, μιας και είναι η πρώτη όπερα που παρουσίασε ο νεοϊδρυθείς οργανισμός το 1940, μόλις 36 χρόνια μετά την σύνθεση της από τον Πουτσίνι.

Στη διανομή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε καταξιωμένους Έλληνες και ξένους Μονωδούς, όπως, μεταξύ άλλων, τους: Τσέλια Κοστέα, Ραφαέλα  Αντζελέττι, Ινές Ζήκου, Ελένη Δάβου, Διαμαντή Κριτσωτάκη, Ιωάννα Κοκοβίκα, Ντάριο Ντι Βιέτρι, Δημήτρη Πακσόγλου, Διονύση Σούρμπη, Πέτρο Σαλάτα κ.ά.

Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τη Χορωδία διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς υπογράφει ο σκηνοθέτης Νίκος Σ. Πετρόπουλος.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 17, 20, 22, 23, 24, 27, 29 Ιανουαρίου 2016 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ώρα έναρξης 20.00.

Εισητήρια: €20, €35, €50, €70 – Φοιτητικό, παιδικό €10

poster-madama-butterfly

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ