Λιγότερες αυτοκτονίες στην Ιαπωνία

 

Ένα από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της Ιαπωνίας φαίνεται να έχει μπει σε διαδικασία επίλυσης –ή έστω περιορισμού: για τέταρτη συνεχή χρονιά μειώθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα, υποστηρίζει η ιαπωνική κυβέρνηση στηριζόμενη σε στοιχεία από την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία.

Αν και ο αριθμός των αυτοκτονιών παρέμενε επί μια 15ετία σταθερά πάνω από τις 30.000 ετησίως ως το 2012, ένας συνδυασμός μέτρων πρόληψης αλλά και η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ιαπωνία τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει πτωτικές τάσεις για να πέσει το 2013 στις 27.283 χάνοντας την εκτίμηση της κυβέρνησης κατά 98 (η πρόβλεψη ήταν για 27.195.

Βεβαίως οι αριθμοί παραμένουν μεγάλοι και, πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νέων παραμένει υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο χειρότερος μήνας είναι ο Μάιος (κατά τη διάρκεια του περσινού σημειώθηκαν 2.542 περιστατικά), ο οποίος ακολουθεί την αρχή του ακαδημαϊκού και οικονομικού έτους στην Ιαπωνία∙ για τους νεότερους Ιάπωνες, η περίοδος περιλαμβάνει ιδιαίτερη πίεση σε ό,τι αφορά την είσοδο στα πανεπιστήμια, την έξοδο από αυτά και την αναζήτηση εργασίας αλλά και το ξεκίνημα στις νέες δουλειές.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ