Κύπρος: Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από Ηνωμένα Έθνη και Ιαπωνία

un_kyushu

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για το 2016, προσφέρει το Γραφείο Απώτερου Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών και η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μέσω του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Υποτροφιών “Nano-Satellite Technologies”. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανώτερης και Ανώτατης Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, τo Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Υποτροφιών καθιερώθηκε το 2011 από το Γραφείο Απώτερου Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών και την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Kyushu Institute of Technology (Kyutech) μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Διαστημικών Εφαρμογών των Ηνωμένων Εθνών.

Για το 2016 το εν λόγω Πρόγραμμα προσφέρει: δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές διάρκειας δύο ετών, τέσσερις υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές διάρκειας τριών ετών και παροχές στους υπότροφους.

Συγκεκριμένα, τα έξοδα διαβίωσης και τα ταξιδιωτικά έξοδα προς και από την Ιαπωνία θα καλυφθούν από την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας (υποτροφία Monbukagakusho: MEXT) και τα τέλη για εγγραφή, δίδακτρα και εισαγωγικές εξετάσεις θα καλυφθούν από το Ινστιτούτο Kyutech.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι 24η Ιανουαρίου 2016.

Αίτηση-πληροφορίες 

Πηγή: ΚΥΠΕ

    scroll to top