ΑρχικήΙΑΠΩΝΙΑΤο κτήριο της Meiji Life στο Τόκιο

Το κτήριο της Meiji Life στο Τόκιο

Είναι ένα ακόμα δείγμα της διαχρονικής επιρροής της αρχιτεκτονικής της Αρχαίας Ελλάδας στην Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι το κτήριο Μέιτζι Σεϊμέι Καν της ασφαλιστικής εταιρείας Meiji Life το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Σινιτσίρο Οκάντα και ολοκληρώθηκε το 1934 έπειτα από εργασίες που κράτησαν τρία χρόνια και επτά μήνες. Το 2004 η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1881, συγχωνεύθηκε με την Yasuda Life (ιδρύθηκε το 1880) και σήμερα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, την Meiji Yasuda Life.

Bρίσκεται απέναντι από το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκιο. Έχει κίονες κορινθιακού ρυθμού και τα παράθυρα και οι μπρούτζινες πόρτες είναι διακοσμημένες με άκανθο (καθώς και το ταβάνι του πρώτου ορόφου). Είναι το πρώτο κτήριο που καταχωρήθηκε από το ιαπωνικό κράτος ως Σημαντική Εθνική Πολιτιστική Περιουσία της αρχιτεκτονικής της περιόδου Σόουα (1926-1989).

Το κτήριο επιτάχθηκε από την Αμερικανική Διοίκηση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 1945 έως το 1956 ήταν η έδρα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ανατολικής Ασίας. Εδώ έγινε και το πρώτο συμβούλιο των Συμμάχων τον Απρίλιο του 1946 παρουσία του στρατηγού Μακάρθουρ.

Τα Σαββατοκύριακα είναι ανοικτό για το κοινό, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.
Διεύθυνση: 2-1-1, Marunouchi, Chiyoda-ku. Απέχει περίπου πέντε λεπτά με τα πόδια από το Σταθμό του Τόκιο.

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ