Κερδίστε 6 βιβλία Ιαπωνικής Λογοτεχνίας (Μισίμα, Τανιζάκι, Έντο)!

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον υπέροχο κόσμο της Ιαπωνικής Λογοτεχνίας θα κληρώσουμε αυτή τη φορά 6 βιβλία για 6 αναγνώστες μας (από 1 βιβλίο ο καθένας).

Γιούκιο Μισίμα: «Ο Ναός του Χρυσού Περιπτέρου» και «Ο ήχος των κυμάτων»
Τζουνιτσίρο Τανιζάκι: «Οι αδελφές Μακιόκα», «Σβάστικα» και «Το ημερολόγιο ενός τρελού γέρου»
Σιουσάκου Έντο: «Σιωπή»

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό

 

1. Kάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα μας στο facebook (αν δεν έχετε ήδη κάνει)
2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) την ανάρτηση του διαγωνισμού

Προσοχή: H κοινοποίηση θα πρέπει να είναι «δημόσια» για να μπορέσουμε να τη δούμε στον τοίχο σας (timeline). Αν δεν είναι δημόσια δεν θα μπορέσουμε να δούμε την κοινοποίηση και έτσι δεν θα μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε το όνομά σας στην κλήρωση.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω βήματα μέχρι την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 23.59.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν εδώ στη σελίδα την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
 
Από 1 βιβλίο κερδίζουν οι: 
Magda Asimakopoulou, Angeliki Galiatsatou, Takis Psarianos, Marios Rigas, Dimitris Psachos Springer, Maria Tsimeka.

 
Παρακαλούμε να μας στείλετε με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας στείλουμε το βιβλίο.
 
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

Οι συγγραφείς

Γιούκιο Μισίμα

Γιούκιο Μισίμα

Ο Γιούκιο Μισίμα (1925-1970), συγγραφικό ψευδώνυμο του Κιμιτάκε Χιράοκα, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παγκοσμίως, γεννήθηκε στο Τόκιο. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και μεγάλωσε με αυστηρή πειθαρχία, φοιτώντας στο σχολείο Γκακουσιούιν (Κολέγιο των Πατρικίων), όπου ανακάλυψε την ευρωπαϊκή και κλασική ιαπωνική λογοτεχνία. Ιάπωνας μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου, με τρεις υποψηφιότητες για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και διάσημος για τον τρόπο θανάτου του με δημόσια τελετουργική αυτοκτονία. Ο Μισίμα θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία και στον κόσμο. Το έργο του είναι ένα μείγμα σύγχρονης και παραδοσιακής αισθητικής, η οποία δεν γνωρίζει πολιτιστικά στεγανά και εστιάζει στη σεξουαλικότητα, στο θάνατο και στο πέρασμα από την παλιά σε μία σύγχρονη κοινωνία. Στη Δύση είναι πιο γνωστός για τα μυθιστορήματά του, όπως η τετραλογία του «Θάλασσα της γονιμότητας», «Οι εξομολογήσεις μιας μάσκας», «Η χρυσή παγόδα», «Δίψα για έρωτα», «Μετά το συμπόσιο», «Ο ήχος των κυμάτων», «Απαγορευμένα χρώματα», «Το σπίτι της Κυόκο» και πολλά άλλα, και λιγότερο για τα θεατρικά του έργα. Ο Γιούκιο Μισίμα έγραψε το έργο «Η Μαρκησία ντε Σαντ» το 1965, πέντε χρόνια πριν πεθάνει κάνοντας σέππουκου στο Τόκυο, στο αρχηγείο του Ιαπωνικού στρατού, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεσηκώσει τους στρατιώτες σε επανάσταση ενάντια στο σύστημα διακυβέρνησης με σκοπό την αποκατάσταση της θέσης του αυτοκράτορα και την αναβίωση του πνεύματος των σαμουράι.

Τζουνιτσίρο Τανιζάκι

Τζουνιτσίρο Τανιζάκι

Ο Τζουνιτσίρο Τανιζάκι (1886-1965) ήταν ένας γνήσιος «γιος του Έντο», έχοντας γεννηθεί στο Νιχόνμπασι, τη λαϊκή εμπορική περιοχή κοντά στο λιμάνι του Τόκιο, που θεωρείται το λίκνο των πραγματικών συνεχιστών της φεουδαρχικής πρωτεύουσας. Παρ’ όλα αυτά, στα μισά περίπου της ζωής του μετακινήθηκε και πήγε να ζήσει στο Κάνσαϊ, την περιοχή της Οσάκα και του Κυότο, το κέντρο της παραδοσιακής ιαπωνικής αυτοκρατορικής κουλτούρας. Το 1907 δημοσιεύει την «Κηδεία ενός σπάνιελ» και το «Αβέβαιες αναμνήσεις». Τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς μπαίνει στο Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, στο Τμήμα Ιαπωνικής Λογοτεχνίας. Το 1911 δημοσιεύει την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Τατουάζ» και ένα χρόνο αργότερα το πρώτο του μυθιστόρημα «Ζεστή σούπα». Ακολουθούν πολλά έργα για το θέατρο, διηγήματα και μυθιστορήματα τα οποία συχνά έχουν προβλήματα με τη λογοκρισία. Ένα πάθος για τη Δύση ήταν εφήμερο όσον αφορά τον κινηματογράφο, την τροφή και τη μόδα, παρέμεινε όμως μέχρι το τέλος της ζωής του για ό,τι είχε σχέση με τη δυτική λογοτεχνία, την οποία μελέτησε ευρέως και κατά εποχές μετέφρασε στη μητρική του γλώσσα. Ταυτόχρονα απορροφήθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά καθώς περνούσαν τα χρόνια από τις παραδόσεις και την κουλτούρα του Κάνσαϊ. Θεωρείται απ’ τις σημαντικότερες μορφές της ιαπωνικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, καθώς τα έργα του καλύπτουν τεράστια θεματική και στυλιστική γκάμα, συνιστώντας το καθένα μια αναφορά σε κάποιο διαφορετικό λογοτεχνικό είδος. Το 1964 εκλέχτηκε επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών. Πέθανε στις 30 Ιουλίου 1965 από νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια στο σπίτι του στη Γιουγκαουάρα.

Σιουσάκου ‘Εντο

Σιουσάκου Έντο

Ο Σιουσάκου ‘Εντο (1923-1996) γεννήθηκε στο Τόκιο και σπούδασε γαλλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Κέιο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Λυόν με υποτροφία από τη γαλλική κυβέρνηση και έζησε πολύ καιρό στη Γαλλία εξαιτίας της φυματίωσης από την οποία έπασχε για μία περίπου δεκαετία. Από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ιάπωνες συγγραφείς, βραβεύθηκε με τα βραβεία Ακουταγκάουα, Μαϊνίτσι, Σίνκο, Τανιζάκι και Νόνα. Το 1981 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνών της Ιαπωνίας. Θεωρήθηκε ο Γκράχαμ Γκριν της Ιαπωνίας, ένας πολυγραφότατος συγγραφέας που δεν πρόβαλε το εξωτικό στοιχείο της χώρας του αλλά ασχολήθηκε με θέματα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, όπως οι εμπειρίες από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και η ακατανοησία ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Τα βιβλία του Σιουσάκου ‘Εντο έχουν εκδοθεί σε 28 χώρες. Το μυθιστόρημά του «Σιωπή» έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και έγινε σενάριο για ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε. Το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε είχε τίτλο «Βαθύ ποτάμι» (1993).

 

Πηγή βιογραφιών: biblionet.gr

scroll to top