ΑρχικήNIHON AREKOREΚαμία σχέση με ουασόκου...
Καμία σχέση με ουασόκου…

…ή “和食”, την κλασική κουζίνα που οι Ιάπωνες φαγώθηκαν να κατοχυρώσουν ακόμα και στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Και παρότι κάποιοι θα θρηνούσαν για τις ολέθριες επιρροές της Δύσης, στην πραγματικότητα το κρέας στην Ιαπωνία αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα (και αγάπη!) επί περισσότερο από έναν αιώνα. (Η διαφήμιση είναι για μια συνεργασία της Tokyo Metro με ένα περιοδικό και με αντικείμενο, εστιατόρια που ειδικεύονται στο κρέας -γενικά στην Ιαπωνία, η ιδέα ενός εστιατορίου που σερβίρει τα πάντα είναι σχετικά ασυνήθιστη.
Φωτογραφία: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης


Για περισσότερο Nihon Arekore, στο ίδιο το μπλογκ εδώ. Ο τίτλος παρεμπιπτόντως, (“Nihon Arekore” ή “日本あれこれ” ή “Νιχόν Άρε-κόρε”) σημαίνει “αυτό κι εκείνο από την Ιαπωνία”, “ετερόκλητα πράγματα από την Ιαπωνία”, “διάφορα από την Ιαπωνία” –κάτι τέτοιο. Ήτοι, πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, από το Τόκιο.

 

 

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο".
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ