Επίσκεψη στο Ιαπωνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου

jfmuseum

Ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία του ιαπωνικού ποδοσφαίρου εγγυάται η επίσκεψη στο Μουσείο Ποδοσφαίρου (Japan Football Museum) στο Τόκιο, ειδικά τώρα που ξεκινάει σε λίγες μέρες και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ελλάδα με την Ιαπωνία.

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 2003 από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2002 το οποίο διοργανώθηκε στα γήπεδα της Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας.  Τα εντυπωσιακά εκθέματα του μας ξεναγούν στην πάνω από 90 χρόνια ιστορία το ιαπωνικού ποδοσφαίρου, τις επιτυχίες του, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια Κύπελλα και πολλά άλλα.

Από τις πιο πρόσφατες προσθήκες είναι οι φανέλες και άλλα αναμνηστικά από τον φιλικό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ιαπωνίας-Κύπρου που έγινε στο Τόκιο την Τρίτη 27 Μαϊου 2014. 

Βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εξαιρετικές επιτυχίες της Nadeshiko, της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών, πρωταθλήτριας κόσμου που φέτος πρόσθεση ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή της, το Κύπελλο Ασίας.

photos: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Μουσείο Ιαπωνικού Ποδόσφαιρου
JFA House, Football Ave. (3-10-15, Hongo), Bunkyo-ku, Tokyo 113-8311

Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη-Παρασκευή: 13:00-18:00, ΣΚ και αργίες: 10:00-18:00
Δευτέρα: κλειστά. Είσοδος: 500 yen/6-15 ετών 300 yen.

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top