H αεροπορική τραγωδία της 12ης Αυγούστου 1985 στην Ιαπωνία

Το μοιραίο Boeing 747 στο αεροδρόμιο Haneda, ένα χρόνο πριν το ατύχημα. Photo credit: Kjell Nilsson/ aviation-safety.net

H 12η Αυγούστου έχει καταγραφεί ως μία από τις τραγικότερες ημερομηνίες στην Ιαπωνία.  Αυτή την ημέρα το 1985 συνέβη η μεγαλύτερη τραγωδία στην παγκόσμια ιστορία της πολιτικής αεροπορίας (με εμπλεκόμενο ένα μόνο αεροσκάφος) με απολογισμό 520 νεκρούς και 4 επιζήσαντες. Το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα είχε γίνει το 1977 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης όταν δύο Boeing 747 είχαν συγκρουσθεί μεταξύ τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 583 άνθρωποι.

Ήταν μόλις 12 λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 747 της πτήσης 123 της Japan Airlines με προορισμό την Όσακα όταν μια εκκωφαντική έκρηξη ξήλωσε ένα μεγάλο μέρος της ουράς καταστρέφοντας το πτερύγιο κατακόρυφης σταθεροποίησης και όλα τα υδραυλικά κυκλώματα των χειριστηρίων.

Χωρίς να το ξέρουν οι πιλότοι, το αεροσκάφος ήταν καταδικασμένο να πετάει σε μια πορεία συνεχούς εναλλαγής μεταξύ ανόδου και καθόδου. Μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα και να συντριβεί τελικά σε μια δύσβατη πλαγιά του όρους Τακαμαγκαχάρα στο νομό Γκούνμα, 100 χιλιόμετρα από το Τόκιο. 

Η “τρελή” κυματοειδής πορεία του αεροσκάφους μέχρι την πρόσκρουση έκανε όλους τους επιβαίνοντες να συνειδητοποιήσουν τη μοίρα τους. Τα 32 λεπτά που διήρκεσε ήταν αρκετά ώστε πολλοί επιβάτες να πουν ένα τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους. Το σημείο της πρόσκρουσης εκτός από συντρίμμια ήταν σπαρμένο με αποχαιρετιστήρια σημειώματα.

Με τη δημοσίευση του πορίσματος για τα αίτια της τραγωδίας έγινε αντιληπτό ότι μια σειρά εγκληματικών αμελειών του προσωπικού της Boeing κατά τη συντήρηση του αεροσκάφους ήταν υπεύθυνη για το δυστύχημα. Το συγκεκριμένο 747 είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα πριν εφτά χρόνια που είχε καταστρέψει τον πίσω θόλο που συγκρατεί την πίεση στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Η επισκευή είχε γίνει με δύο ελάσματα, ένα με διπλή και ένα με απλή σειρά πριτσινιών (μεταλλικά καρφιά) αντί για ένα ενιαίο έλασμα με τριπλή σειρά που ήταν μοιραίο τελικά να μην αντέξουν.

Η αγωνιώδης προσπάθεια των πιλότων να αποκτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα στην αεροπλοΐα. Χάρη σε αυτή θεωρείται ότι σώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ακόμα περισσότεροι αν τα σωστικά συνεργεία ενεργούσαν πιο άμεσα. Πολλά από τα θύματα είχαν ελαφριά τραύματα αλλά πέθαναν από την έκθεση στις καιρικές συνθήκες. 
Στον απόηχο της τραγωδίας η Japan Airlines υπέστη μείωση της κίνησης της κατά 25% στους πρώτους μήνες μετά την τραγωδία. Ο πρόεδρος Γιασουμότο Τακάγκι παραιτήθηκε ενώ ένας υπεύθυνος μηχανικός συντήρησης αυτοκτόνησε.

Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, οι συγγενείς των νεκρών ανεβαίνουν στο βουνό όπου έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο για να προσευχηθούν στο ναό που έχει χτισθεί στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων. Ο δρόμος για το ναό κατασκευάστηκε με χρήματα από τις αποζημιώσεις που υποχρεώθηκε να καταβάλει η JAL.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε βίντεο σχετικά με το τραγικό αυτό ατύχημα και να ακούσετε το δραματικό απόσπασμα με τα τελευταία λόγια του κυβερνήτη του αεροσκάφους Μασάμι Τακαχάμα πριν την πτώση. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλούν τα χειρόγραφα σημειώματα που έγραψαν επιβάτες για τους δικούς τους, στο διάστημα των 32 λεπτών πριν την πτώση.

scroll to top