ΑρχικήΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΙστοσελίδες για να μάθετε Ιαπωνικά με άνιμε και βίντεο

Ιστοσελίδες για να μάθετε Ιαπωνικά με άνιμε και βίντεο

Iστοσελίδες για να ενισχύσετε το διάβασμα των ιαπωνικών σας με σειρές και βίντεο-μαθήματα.

Animelon
Αν είστε φαν των άνιμε τότε θα λατρέψετε αυτό το site. Πρόκειται για μια συλλογή από άνιμε (άναμεσά τους DeathNote και Full Metal Alchemist) που εκτός του ότι μπορείτε να τα δείτε online, έχουν εμπλουτιστεί με εργαλεία για την εκμάθηση ιαπωνικών. Μπορείτε να δείτε τους υπότιτλους σε αγγλικά και ιαπωνικά (hiragana, romaji ή με kanji) και να κάνετε κλικ πάνω σε λέξεις για να δείτε τι σημαίνουν. Μπορείτε, επίσης, να μελετήσετε ξανά λέξεις που είχατε επιλέξει στο παρελθόν και να εξασκήσετε τις γνώσεις σας σε quiz.

SuperNative
Το site αυτό μοιάζει αρκετά με το Delvin Language που είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο. Όπως και στο Delvin, το site παραθέτει τυχαία μικρά αποσπάσματα, μίας πρότασης, από ιαπωνικές σειρές. Ανάλογα με τον τύπο άσκησης που έχετε επιλέξει, πρέπει να συμπληρώσετε μία από τις λέξεις που λείπουν ή να επαναλάβετε μέσω μικροφώνου την πρόταση. Κάθε απόσπασμα έχει υπότιτλους και μετάφραση, και με κλικ πάνω σε μια λέξη μπορείτε να δείτε τι σημαίνει.

Easy Japanese
‘Ένα κανάλι στο YouTube με μίνι βίντεο στα οποία Ιάπωνες απαντούν σε διάφορες ερωτήσεις. Η θεματολογία ποικίλει και το κανάλι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αποκτήσουν οικειότητα με τη χρήση των Ιαπωνικών σε καθημερινά θέματα. Κάθε βίντεο συνοδεύεται από υπότιτλους σε αγγλικά και ιαπωνικά (συμπεριλαμβανομένων και romaji).

YesJapan
Ένα site με πληθώρα από βίντεο-μαθήματα για γραμματικά φαινόμενα, λεξιλόγιο, kanji και άλλα θέματα σχετικά με την ιαπωνική γλώσσα.

Νihongonomori
Σε αυτό το κανάλι YouTube υπάρχουν μαθήματα ιαπωνικών που καλύπτουν τα διάφορα επίπεδα εξετάσεων JLPT καθώς και άλλα πιο προχωρημένα θέματα. Αν είστε αρχάριοι στα ιαπωνικά μπορείτε να δείτε τις σειρές Learn Basic Japanese Grammar 1 και 2 για μια καλή και διασκεδαστική εισαγωγή στην γραμματική.

Hukumusumeamame
Ένα κανάλι στο YouTube με συλλογή από ιαπωνικά παραμύθια. Χρήσιμο αν θέλετε να κάνετε εξάσκηση ακούγοντας παραδοσιακά Ιαπωνικά παραμύθια, αλλά δεν υπάρχουν υπότιτλοι ή μετάφραση. Επειδή όμως απευθύνεται σε παιδιά η ταχύτητα του κειμένου είναι σχετικά αργή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

Αλεξάνδρα Τσενικλίδουhttp://tensaiprojects.weebly.com/
Η Αλεξάνδρα Τσενικλίδου είναι απόφοιτη ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η/Υ από το ΕΜΠ και έχει ολοκληρώσει σπουδές στο 3d animation. Ως φοιτήτρια έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικό τεχνολογίας. Ασχολείται τόσο με προγραμματισμό όσο και με γραφικά για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και παιχνιδοποιημένων εμπειριών ενώ παράλληλα μελετάει από προσωπικό ενδιαφέρον την ιαπωνική γλώσσα και κουλτούρα συνδυάζοντάς τες πολλές φορές με αυτά που φτιάχνει.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ