Ημέρες Ιαπωνικού Πολιτισμού: Taiko drums

Εκδήλωση για τα Taiko drums διοργανώνει το Athens bushido center την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20.00 όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια παράσταση των Atene Daiko- Τα Τύμπανα του Ήλιου, να γνωρίσετε ιστορικά και πρακτικά στοιχεία των Taiko drums, να κάνετε μια μικρή πρακτική εξάσκηση, καθώς και να κάνετε ερωτήσεις σε ότι θα θέλατε να μάθετε σχετικά με την τέχνη των Taiko.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις «Μέρες Ιαπωνικού Πολιτισμού» που θα κορυφωθούν το 2018 με τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 χρόνων του Athens bushido center.

H ομάδα του Athens bushido center ξεκίνησε αυτές τις δράσεις με ένα διπλό σκεπτικό, αφενός ελπίζοντας αυτές οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στις ομάδες που εξασκούν γενικότερα ιαπωνικές τέχνες, πολεμικές και μη, και αφετέρου να δείξει στον κόσμο ότι οι πολεμικές τέχνες και οι “καλές τέχνες” της Ιαπωνίας δεν απέχουν τόσο όσο νομίζουν. Αυτό που θα γίνει εμφανές στους συμμετέχοντες είναι ότι διακατέχονται από τις ίδιες βασικές αρχές, αφοσίωση, συγκέντρωση, σεβασμό, σε αυτό που κάνουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία αρκετοί δάσκαλοι πολεμικών τεχνών ασκούνται σε διαφορές τέχνες όπως καλλιγραφία, τελετή του τσαγιού κ.α.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook

 

    scroll to top