Ίδρυση Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ιαπωνίας

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) ανακοίνωσε την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ιαπωνίας, με απώτερο στόχο την προώθηση, επέκταση και ενθάρρυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ιαπωνίας.

Η ανακοίνωση του ΚΕΒΕ

Το ΚΕΒΕ, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του για διάνοιξη νέων δρόμων και προοπτικών για τις κυπριακές επιχειρήσεις, ανακοινώνει την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου- Ιαπωνίας, με απώτερο στόχο την προώθηση, επέκταση και ενθάρρυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ιαπωνίας.

Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη ο κ. Στέλιος Δημητρίου και το πρώτο Διοικητικού Συμβούλιο απαρτίζεται από καταξιωμένους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν σχέσεις με την Ιαπωνία. Πρόθεση του Συνδέσμου είναι να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες της κυβέρνησης για διάνοιξη της Ιαπωνικής αγοράς.

Την ίδρυση του Συνδέσμου χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της ιδρυτικής συνέλευσης με θέμα τις προοπτικές που διανοίγονται για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Ο κος Υπουργός ανάφερε ότι το Υπουργείο του στηρίζει τέτοιες ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην αύξηση του εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο θα στηρίξει ενεργά το έργο του νέου Συνδέσμου στα ευρύτερα πλαίσια της οικονομικής διπλωματίας που ασκεί.

Την εκδήλωση αλλά και την ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου χαιρέτισε επιπλέον η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο κα. Σέκι Ιζούμι η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη της προς το Σύνδεσμο, καθώς και ο κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κάτω από την αιγίδα του οποίου θα λειτουργεί ο Σύνδεσμος.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Σύνδεσμος λειτουργεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να εγγραφούν Κυπριακές και Ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Για εγγραφή ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΒΕ (Λία Ριρή και Ντένης Ντινισιούκ email: lia@ccci.org.cy, ddenis@ccci.org.cy τηλ: 22 889718).

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ