Ιδρύεται Τμήμα Ιαπωνικών Σπουδών σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε στο πλαίσιο της χθεσινής Πρωταπριλιάς. Είχε μεγάλη ανταπόκριση (σας ευχαριστούμε όπως πάντα) και παρόλο το χιουμοριστικό τόνο του λόγω της ημέρας, λάβαμε πολλά σοβαρά σχόλια και προτάσεις. Το θέμα τής μη λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα είναι κάτι που μας λυπεί πολύ και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για την ίδρυσή του πρέπει να αναθερμανθούν και να εντατικοποιηθούν (τουλάχιστον το άρθρο μας πέτυχε να το φέρει στο προσκήνιο).  Η φετινή επέτειος των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία.
Τις επόμενες μέρες θα γράψουμε περισσότερα γι’ αυτήν τη σημαντική απουσία στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εκπαίδευσης, τις προσεχείς μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της ίδρυσης τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, η ίδρυση του τμήματος έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση της ελληνικής νεολαίας που στερείται τη γνώση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη Γη.

Μάλιστα, στη σημερινή συνέντευξη τύπου σε γνωστό εστιατόριο σούσι και maid cafe της πρωτεύουσας, ο κύριος Υπουργός επικαλέστηκε σχετικό δημοσίευμα του GreeceJapan.com, ενώ αναφέρθηκε και σε αρχαίο άρθρο μας για το ίδιο θέμα.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο κύριος Υπουργός απάντησε ότι η κατεύθυνση των Ιαπωνικών Σπουδών θα ενταχθεί στο μηχανογραφικό της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Τελειώνοντας, ο κύριος Υπουργός ανακοίνωσε ότι την ημέρα των εγκαινίων του τμήματος θα γίνει και η πρώτη -μετά από πολλά χρόνια – απευθείας αεροπορική πτήση ΑΘΗΝΑ-ΤΟΚΥΟ, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους αλλά υψηλής ποιότητας, Samurai Air. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο αερομεταφορέα, οι πιλότοι είναι σαμουράι και οι αεροσυνοδοί γκέισες ενώ οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν χωρίς επιπλέον χρέωση εκτός μίας (1) βαλίτσας και δύο (2) σπαθιά κατάνα (ως χειραποσκευή).

To GreeceJapan.com αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενο με τις τελευταίες εξελίξεις, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθεί και υποστηρίζει το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών, και σας εύχεται Καλή Πρωταπριλιά.


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top