Ιαπωνικό ενδιαφέρον για την έναρξη δοκιμαστικών πτήσεων στα ελληνικά υδατοδρόμια

Ενδιαφέρον για την έναρξη δοκιμαστικών πτήσεων υδροπλάνων από τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, εκδηλώνει η Ιαπωνική Mitsui Co. Ltd, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες του κόσμου με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους.

Αφού αποσύρθηκε από την διεκδίκηση του λιμένα Θεσσαλονίκης, η Mitsui σε συνεργασία με την συγγενή εταιρεία Setouchi Holdings που αναπτύσσεται στον τομέα των κατασκευών, των χερσαίων και πλωτών μεταφορών, εμφανίζεται αποφασισμένη να επεκταθεί στην ελληνική αγορά μπαίνοντας στα ελληνικά λιμάνια μέσω των υδροπλάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες πέρα του εμπορικού ενδιαφέροντος, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για εξαγορά μειοψηφικού αρχικά ποσοστού στην αεροπορική εταιρεία VIP πτήσεων “K2 Smart Jets”, η οποία συμμετέχει με 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ενός από τους δύο φορείς που θα αναπτύξουν τα νέο μέσο μεταφοράς στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει ανενεργό πτητικό έργο, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί με την έναρξη της λειτουργίας των υδατοδρομίων και την έλευση των δύο πρώτων αεροσκαφών που σχεδιάζουν να φέρουν στην Ελλάδα την επόμενη Άνοιξη, οι Ιάπωνες.

Περισσότερα στο άρθρο του newmoney.gr

scroll to top