Ιωάννης Καραβέλης, «Ιαπωνική τέχνη από Ελληνικό χέρι»

anagennisi
«Αναγέννηση», Ιωάννης Καραβέλης

Ο Ιωάννης Καραβέλης συμμετέχει με το Bokushō έργο του «Αναβάτης» στην έκθεση Ιαπωνικής ζωγραφικής και καλλιγραφίας  που πραγματοποιείται στο Τόκυο από 3 έως 9 Ιουνίου 2013 με τη συμμετοχή 95 καλλιτεχνών.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε έκθεση Ιαπωνικής τέχνης  ενώ έχει ήδη τιμηθεί με το «ειδικό βραβείο κριτών» για το έργο του «Αναγέννηση» στα πλαίσια της Διεθνούς έκθεσης που διοργανώθηκε από  το Ινστιτούτο Ιαπωνικής ζωγραφικής και καλλιγραφίας ( ICCPS)  το 2012.

Η τέχνη του Bokushō (墨象) αποτελεί μια σύγχρονη τάση στην Ιαπωνική καλλιγραφία. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι εντελώς αδιάφορη με τη δημιουργία μιας κυριολεκτικής  αναπαράστασης χαρακτήρων (Kanji). Αντί αυτού, προτείνει μια πολύ πιο ελεύθερη έκφραση, μέσω μιας «εικόνας από μελάνι», η οποία κινείται ανάμεσα στην καλλιγραφία και τη ζωγραφική. Με άλλα λόγια, το Bokushō  ξεπερνά τα όρια της παραδοσιακής καλλιγραφίας δίνοντας την ευκαιρία στον καλλιτέχνη να απελευθερώσει πλήρως το υποσυνείδητο του και να εκφράσει  πιο αφηρημένα συναισθήματα ή πνευματικές καταστάσεις της στιγμής.

Χώρος έκθεσης:
2nd Gallery Shinagawa-ku
Takanawa public Center City Hall, Tokyο.

poster_bokusho

 Άρθρο του Γιάννη Καραβέλη “Bokushō: Αν ήταν ποίημα θα ήταν χάϊκου”

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ