Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία: To Τόκιο μπορεί να πληγεί από περισσότερους σεισμούς την επόμενη εβδομάδα

© GreeceJapan.com

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε σήμερα ότι είναι πιθανό την επόμενη εβδομάδα να γίνουν και άλλοι σεισμοί ίδιας έντασης με το σεισμό που έπληξε στις 10.41 το βράδυ της Πέμπτης το Τόκιο και τις γύρω περιοχές.

Το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 5,9 βαθμών ήταν στο βορειοδυτικό τμήμα του γειτονικού νομού Τσίμπα και σε βάθος 75 χιλιομέτρων. Δεν υπήρξε κίνδυνος για τσουνάμι. Όπως ανέφεραν οι αρχές είναι η πρώτη φορά που καταγράφηκε τέτοιας έντασης σεισμική δόνηση στο Τόκιο μετά το σεισμό 9 βαθμών που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011.

Οι τραυματίες από το σεισμό της Πέμπτης ξεπέρασαν τους σαράντα, με τρεις να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η κυκλοφορία των τρένων είχε διακοπεί προληπτικά ενώ σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημιές σε υπόγειους σωλήνες νερού. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές δεν εντοπίστηκαν προβλήματα σε κοντινές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Πληροφορίες από ΝΗΚ

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img