Ιαπωνία: Στο Μουσείο του Κόμπε η έκθεση «Ταξίδι στη Χώρα των Αθανάτων – Θησαυροί της Αρχαίας Ελλάδας (video)

日本語

Η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία άνοιξε σήμερα 23 Δεκεμβρίου τις πύλες της για το κοινό στο Μουσείο του Κόμπε και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου 2017. Η έκθεση «Ταξίδι στη Χώρα των Αθανάτων – Θησαυροί της Αρχαίας Ελλάδας» είχε εγκαινιασθεί τον περασμένο Ιούνιο στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο όπου προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου και συνεχίσθηκε με ανάλογη επιτυχία στο Νομαρχιακό Μουσείο Τέχνης του Ναγκασάκι από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Τα εκθέματα της έκθεσης είναι από Εφορείες Αρχαιοτήτων και Αρχαιολογικά Μουσεία όπως το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κ.α.
Διοργανωτές:  Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, εφημερίδα Asahi Shimbun, το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και το NHK Promotion, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκιο.

Ακολουθεί το βίντεο από την έκθεση στο Μουσείο του Κόμπε καθώς και φωτογραφίες από το twitter των διοργανωτών. Όπως θα δείτε, και το ίδιο το μουσείο είναι εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική με κίονες στην πρόσοψη.

scroll to top