Ιαπωνία: Σοκολάτα, γιαούρτι, Δίας, Άγιος Βαλεντίνος και τα λοιπά…

Φωτογραφία © GreeceJapan.com

Όπως κατά κανόνα συμβαίνει στην Ιαπωνία, οι εισαγόμενες γιορτές (ακόμα και τα Χριστούγεννα) μεταμορφώνονται τόσο έντονα σε ιαπωνικές που στο τέλος ξεχνάμε την προέλευσή τους.
Η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου δεν αποτελεί εξαίρεση. Την Ημέρα των Ερωτευμένων λοιπόν, οι γυναίκες είναι αυτές που θα δώσουν τα δώρα (οι άνδρες ανταποδίδουν ένα μήνα αργότερα). Και τα δώρα αυτά είναι σοκολάτες, γενικά προϊόντα με σοκολάτα. Η βιομηχανία σοκολάτας δε, κάνει το μισό του συνολικού ετήσιου τζίρου της την περίοδο αυτή.
Και βέβαια όπως ξανά κατά κανόνα συμβαίνει στην Ιαπωνία, η διαβάθμιση και η ιεραρχία βρίσκεται παντού. Και στις σοκολάτες. Έτσι έχουμε τις χονμέι-τσόκο, τις σοκολάτες – έκφραση αγάπης και έρωτα και τις γκιρί-τσόκο, τις «σοκολάτες της υποχρέωσης» που δίνονται σε φίλους, σε συναδέλφους, ακόμα και σε φίλες, ως «ευχαριστώ» για τη φιλία και τη συναδελφικότητα τους.

Φέτος η εταιρεία ζαχαροπλαστικής Yuraku Seika έκανε τη διαφορά! Κυκλοφόρησε ειδικά για τη φετινή γιορτή, στη σειρά γκοφρετών “Βlack Τhunder” τα γκιρί τσόκο με γεύση …Γκιρίσα γιογκούρουτο (δηλαδή ελληνικό γιαούρτι), σε συσκευασία όπου φιγουράρει ο Δίας και ο Παρθενώνας! Τα δοκιμάσαμε και ομολογούμε ότι μας άρεσαν.

Για του χρόνου θα προτείνουμε στην Yuraku Seika να κυκλοφορήσει χονμέι τσόκο σε πακέτο που να απεικονίζει τη θέα του έρωτα, την Αφροδίτη! Για τη γεύση ας αποφασίσουν οι ίδιοι, άλλωστε όπως βλέπετε έχουν πολλή φαντασία!

Οι φωτογραφίες είναι στο Σταθμό του Τόκιο,  στο Tokyo Okashi Land όπου τα «ελληνικά» γκιρί τσόκο θα πωλούνται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Με την ευκαιρία δείτε και τον απαραίτητο οδηγό μας για τη Γιορτή των Ερωτευμένων.

Φωτογραφία © GreeceJapan.com

Το πακέτο με 16 τεμάχια κοστίζει 1.080 γιεν (περίπου 8,6 ευρώ). Φωτογραφία © GreeceJapan.com

Φωτογραφία © GreeceJapan.com

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

GreeceJapan
scroll to top