ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙαπωνία: Όχι ιδιαίτερα πλούσιοι οι βουλευτές

Ιαπωνία: Όχι ιδιαίτερα πλούσιοι οι βουλευτές

Αντίθετα με αυτό που θα περίμενε κανείς, δεδομένης της οικονομικής επιφάνειας της χώρας, ο μέσος όρος της περιουσίας που δηλώνουν οι βουλευτές της Ιαπωνίας βρίσκεται στα 245.000 ευρώ –το ποσό καλύπτει τόσο ακίνητα περιουσιακά στοιχεία όσο και επενδύσεις σε μετοχές κ.λπ. και αναφέρεται στους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων (της λεγόμενης «Κάτω Βουλής») και όχι στα μέλη της Γερουσίας (ή «Άνω Βουλής») η οποία γενικά θεωρείται και λιγότερο ισχυρή. 

Από τους βουλευτές τη μεγαλύτερη περιουσία έχει ο πρώην υπουργός εσωτερικών και τηλεπικοινωνιών και αδερφός του τέως πρωθυπουργού Γιούκιο Χατογιάμα, Κούνιο με περιουσιακά στοιχεία ύψους 15,3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο νυν πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, βρίσκεται 25ος με περιουσία ύψους 810.000 ευρώ.

Ο μέσος όρος των περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να έχει ανέβει από το Φεβρουάριο του 2010 που ήταν η προηγούμενη φορά που δόθηκαν στη δημοσιότητα τέτοια στοιχεία. Τότε, ο μέσος όρος ήταν γύρω στα 240.000 ευρώ, ο χαμηλότερος από το 1993, όταν και νομοθετήθηκε η συγκεκριμένη πολιτική διαφάνειας αμέσως μετά το σκάσιμο της ιαπωνικής οικονομικής φούσκας –από το 1993 ως σήμερα ο αριθμός μειωνόταν συστηματικά και σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές, η άνοδός του αυτή τη φορά οφείλεται στο γεγονός ότι στην τελευταία βουλή μπήκαν ορισμένοι νέοι βουλευτές με μεγαλύτερες περιουσίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο".
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ