Ιαπωνία-Κύπρος: Προς Μνημόνιο Συνεργασίας στην Εκπαίδευση

Σημαντικό μέλημα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου είναι η ολοκλήρωση του διαλόγου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Έρευνας με την Ιαπωνία, ούτως ώστε να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία και οι αμοιβαίες ανταλλαγές ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών.

ypourgeio-paideias-kypros-iaponia

Συνάντηση με την με την Πρώτη Γραμματέα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα κα Yoko Maejima είχε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΔΑΑΕ) δρα Δέσποινα Μαρτίδου-Φορσιέρ.

Υποδεχόμενη την Πρώτη Γραμματέα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, η κα Μαρτίδου-Φορσιέρ ευχαρίστησε την Ιαπωνική Πρεσβεία για τη στήριξή της στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης των εν λόγω σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Ιαπωνία, αφού θα προκύψουν κοινά οφέλη. Συμπλήρωσε ότι σημαντικό μέλημα της κυπριακής πλευράς είναι η ολοκλήρωση του διαλόγου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Έρευνας, ούτως ώστε να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία και οι αμοιβαίες ανταλλαγές ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών.

Η κα Maejima διαβεβαίωσε για τη σημασία που αποδίδει η ιαπωνική πλευρά στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης και τόνισε ότι η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα στηρίζει και ενισχύει τις προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας.

Τόσο η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης όσο και η Πρώτη Γραμματέας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις δύο πλευρές για την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ