Η World Expo 2025 στην ΟΣΑΚΑ!

photo: bie-paris.org

Έπειτα από τη ψηφοφορία στην 164η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Εκθέσεων Bureau International des Expositions την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο Παρίσι, η Όσακα αναδείχθηκε η διοργανώτρια πόλη της World Expo 2025 συγκεντρώνοντας και στους δύο γύρους τις περισσότερες ψήφους 156 χωρών-μελών του Οργανισμού.

Η πρόταση της Όσακα, που συναγωνίστηκε με το Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας και την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, είχε το θέμα «Σχεδιάζοντας τη μελλοντική κοινωνία για τις ζωές μας». Σημαντικό ρόλο στη νίκη της Όσακα έπαιξαν και οι δύο περασμένες πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις της Ιαπωνίας, το 1970 ξανά στην Όσακα και το 2005 στο Αΐτσι.

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου
Ιαπωνία 85, Ρωσία 48, Αζερμπαϊτζάν 23
Ο 2ος και τελικός γύρος
Ιαπωνία 92, Ρωσία 61

Η World Expo 2025 θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Απριλίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2025 και οι διοργανωτές αναμένουν τη συμμετοχή 150 χωρών και περίπου 28 εκατομμύρια επισκέπτες από την Ιαπωνία και το εξωτερικό. Η επόμενη EXPO θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι το 2020.

Στις 13 Νοεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Χιροφούμι Τακινάμι συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη. Στη συνάντηση ο Ιάπωνας Υπουργός είχε ζητήσει την υποστήριξη της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Όσακα για τη διοργάνωση της EXPO 2025, παραδίδοντας επίσημη επιστολή του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση θα αποτελέσει ευκαιρία για ουσιαστική ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Τον περασμένο Αύγουστο η Όσακα πήρε την τρίτη θέση στο δείκτη Global Liveability Index του Economist Intelligence Unit (ΕIU) με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς το 2018.

Πέρσι τέτοιο καιρό ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο έχριζε τον Πίκατσου και την Κίτι-τσαν (Hello Kitty) πρεσβευτές προώθησης της υποψηφιότητας της Όσακα.
Τελικά οι δύο αγαπημένοι μας χαρακτήρες τα κατάφεραν!

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ