Η Ιαπωνία παρουσίασε τα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020

H μπροστινή όψη των μεταλλίων ©Tokyo 2020

Με κεντρικό μοτίβο την ιαπωνική βεντάλια που συμβολίζει το νέο άνεμο που φέρνουν στον κόσμο οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι τα μετάλλια που παρουσίασε στις 25 Αυγούστου 2019 η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, ένα χρόνο πριν την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου 2020, με 540 αγωνίσματα σε 22 αθλήματα και τη συμμετοχή 4.400 αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Το κανάμε, το σημείο περιστροφής που συγκρατεί όλα τα μέρη της βεντάλιας, αντιπροσωπεύει τους αθλητές που φέρνουν τόσο κοντά ανθρώπους με διαφορετικές εθνικότητες και απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τα σχέδια της βεντάλιας στην πίσω όψη των μεταλλίων συμβολίζουν τη ζωντάνια της καρδιάς των ανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος της Ιαπωνίας με τη μορφή βράχων, λουλουδιών, ξύλου, φύλλων και νερού.

Στην μπροστινή όψη των μεταλλίων είναι γραμμένο με τον κώδικα Μπράιγ το «Τόκιο 2020» ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων υπάρχουν στο πλάι κυκλικές εσοχές (μία, δύο και τρεις, για το χρυσό, αργυρό και χάλκινο αντίστοιχα) για να μπορούν να τα ξεχωρίζουν οι αθλητές με προβλήματα όρασης.

Και αυτά τα μετάλλια, όπως και τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα κατασκευαστούν από την ανακύκλωση 6,2 εκατ. παλαιών κινητών που δώρισε το ιαπωνικό κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Τα μετάλλια σχεδίασε η Σάκικο Ματσουμότο.

Και η θήκη των μεταλλίων:

Photos © Tokyo 2020


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top