Η χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγιούκα Νίττα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (video)

日本語

H Αγιούκα Νίττα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η χορεύτρια του Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγιούκα Νίττα από την Ιαπωνία, απαντά στην ερώτηση «Τι είναι για σας ο χορός σήμερα;» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου.
To βίντεο (στο τέλος του άρθρου) είναι μέρος της σειράς που υλοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #Μένουμε_σπίτι όπου χορευτές και σπουδαστές παρουσιάζουν την τέχνη τους, αλλά και τους προβληματισμούς τους για τη σημασία του χορού σήμερα.

Αγιούκα Νίττα

Η Αγιούκα Νίττα γεννήθηκε στην Καναγκάουα (Ιαπωνία), όπου και ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο στην ηλικία των δέκα ετών. Σπούδασε χορό στο Τόκιο, ενώ παράλληλα χόρευε ως εκπαιδευόμενη με την ομάδα ABC-Tokyo, της οποίας έγινε Σολίστ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της. Συμμετείχε στον Διαγωνισμό Μπαλέτου «Όλυμπος του χορού» (Tanz Olymp) Βερολίνου (Γερμανία) και σε διαγωνισμούς ιδιωτικών σχολών χορού και ομάδων, κερδίζοντας χάλκινο (2011) και χρυσό μετάλλιο (2014). Το 2014 συμμετείχε ως Κορυφαία στο Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου Μοραβίας-Σιλεσίας (Τσεχία), πρωταγωνιστώντας, μεταξύ άλλων, στη Λίμνη των κύκνων και ερμηνεύοντας πολλούς σολιστικούς ρόλους.

Η Αγιούκα Νίττα είναι μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2017.

Το βίντεο

scroll to top