Η Φωτογραφία της Ημέρας -22/02/2020

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Σήμερα στην Ιαπωνία είναι η Ημέρα των Νίντζα. Καθιερώθηκε έπειτα από αίτημα των πόλεων Ίγκα (νομός Μίε) και Κόγκα (νομός Σίγκα), τις περιοχές που γέννησαν τους νίντζα (ή σινόμπι). Ο λόγος που επέλεξαν τη σημερινή μέρα, 22/2 είναι ο αριθμός 2 (νι).

Μία από τις μεθόδους αυτών των μετρ του ανορθόδοξου πολέμου, των αντισυμβατικών τακτικών, της δολιοφθοράς, της μυστικότητας και της κατασκοπείας, ήταν βέβαια η μεταμφίεση. Έτσι, όταν δεν φορούσαν τη νίντζα γιορόι τη χαρακτηριστική μαύρη στολή τους, μπορεί να ήταν (όπως βλέπετε στη φωτογραφία) περιπλανώμενοι μοναχοί, έμποροι, ακροβάτες, ή να φορούσαν καθημερινά ρούχα αγρότη ή απλού πολεμιστή.
Δείτε και το αφιέρωμά μας στο Μουσείο Νίντζα της Ίγκα.


Σήμερα όμως είναι ακόμα μία γιορτή στην Ιαπωνία. Η Ημέρα της Γάτας. Το ότι οι Ιάπωνες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τις γάτες (νέκο στα ιαπωνικά), το διαπιστώνουμε και στην Ελλάδα. Οι Ελληνίδες γάτες είναι το πιο φωτογραφημένο θέμα των τουριστών από την Ιαπωνία.
Και εδώ έχουμε να κάνουμε με τον αριθμό 2, το νι, που παραπέμπει στο νιαούρισμα…
Με την ευκαρία δείτε και το αφιέρωμά μας στο ναό των «μανέκι νέκο», απ΄όπου είναι η παρακάτω φωτογραφία.

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Εδώ που τα λέμε, νίντζα και γάτες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Σβελτάδα, ανεπτυγμένη νοημοσύνη, πονηριά, αθόρυβοι, αυξημένες ικανότητες να δρουν στο σκοτάδι, μεγάλη αντοχή κ.λπ.
Με λίγα λόγια, και οι δύο είναι επτάψυχοι…

scroll to top