Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη

日本語

Tokyo Philharmonic Orchestra

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο με μαέστρο τον Μιτσιγιόσι Ινοούε θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το έργο “Keqrops”- Κεqροψ (Κέκρωψ) για πιάνο και ορχήστρα (1986). Στο πιάνο θα είναι ο Χιροάκι Όοϊ.

Ιάννης Ξενάκης (1922-2001) ©Famille Iannis Xenakis DR

Τα κονσέρτα θα λάβουν χώρα σε τρεις διαφορετικούς χώρους:
24 Φεβρουαρίου – 19.00: Tokyo Opera City Concert Hall
25 Φεβρουαρίου – 19.00: Suntory Hall
27 Φεβρουαρίου – 15.00: Bunkamura Orchard Hall

Το πρόγραμμα περιέχει επίσης την οβερτούρα “In the South (Alassio)” του Έντουαρντ Έλγκαρ και την Συμφωνία αρ.1 του Σοστακόβιτς.

Μιτσιγιόσι Ινοούε

Μιτσιγιόσι Ινοούε ©Masahiko Terashi

Ο διακεκριμένος μαέστρος Μιτσιγιόσι Ινοούε γεννήθηκε στο Τόκιο το 1946. Αποφοίτησε από τη μουσική σχολή Τόχο Γκακουέν. Το 1971 ήταν ο νικητής του Διαγωνισμού για μαέστρους Γκουίντο Καντέλι. Έχει διατελέσει κύριος προσκεκλημένος μαέστρος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας, μουσικός διευθυντής της Νέας Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ιαπωνίας, μουσικός διευθυντής και μόνιμος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κιότο, κύριος μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Όσακα και μουσικός διευθυντής της Ορχήστρας Ενσέμπλ της Καναζάουα. Έχει βραβευθεί με το Akeo Watanabe Music Foundation Award (2016), Tonen General Music Awards (2016), Osaka Culture Prize (2018), Osaka Cultural Festival Award (2018), Music Critic Club Prize (2018) και Arima Award (2019).

Χιροάκι Όοϊ

Χιροάκι Όοϊ

Ο Χιροάκι Όοϊ γεννήθηκε στο Κιότο. Έχει λάβει πολλά βραβεία στην Ιαπωνία και το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με γνωστές ορχήστρες όπως η Νέα Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ιαπωνίας, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα του Τόκιο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Σεντάι, η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιότο αλλά και ευρωπαϊκές όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, η Ensemble Intercontemporain (Παρίσι) και η Ορχήστρα Δωματίου του Βερολίνου. Eίναι ένας πιανίστας που γνωρίζει πολύ καλά το έργο του Ιάννη Ξενάκη – μάλιστα μετά από πρόταση του ίδιου του Έλληνα συνθέτη έχει συμμετάσχει ως σολίστ στη δισκογραφική σειρά “Orchestral Works of Xenakis” με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία .

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο ©Takafumi Ueno

H Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο ιδρύθηκε το 1911 και είναι η παλαιότερη συμφωνική ορχήστρα της Ιαπωνίας.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ