Η Ιαπωνία ξεσηκώνεται για την πάλη

iaponia-palh

Ξεσηκωμός επικρατεί στην Ιαπωνία στην προσπάθεια να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς αγώνες και το 2020.

Ήδη πάνω από 800 χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί υπέρ αυτού του σκοπού και υπάρχει αισιοδοξία ότι οι υπογραφές θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο εντός της εβδομάδας. Η Ιαπωνική Ομοσπονδία Πάλης θα στείλει τις υπογραφές στη FILA με την ελπίδα ότι η ΔΟΕ θα ακούσει τις φωνές των φίλων της πάλης και όσων συνδέονται με το άθλημα.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται σε διάφορους οργανισμούς και χώρους όπως σε τοπικούς και νομαρχιακούς παλαιστικούς συνδέσμους, πανεπιστήμια, σχολεία και σχολικά παλαιστικά τμήματα, παιδικά παλαιστικά σχολεία, εταιρείες που συνδέονται με την Ιαπωνική Ομοσπονδία Πάλης όπως και επαγγελματικούς οργανισμούς πάλης και μαχητικών αθλημάτων.

Η ομοσπονδία έχει οργανώσει και τη συλλογή υπογραφών από τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Λονδίνου σε μια συνοικία του Τόκιο. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις καλύπτονται εκτενώς από την πλειοψηφία των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης και έχουν προσελκύσει μεγάλο εθνικό ενδιαφέρον.

Έκπληκτος από την έκταση που έχει πάρει το θέμα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Πάλης Tomiaki Fukuda ο οποίος είπε: «Ο αρχικός μας στόχος ήταν η συλλογή 100 χιλιάδων υπογραφών οπότε έχω μείνει έκπληκτος από τον αριθμό των υπογραφών ως τώρα. Συνεχίζουμε ακόμα να συλλέγουμε υπογραφές και πιστεύω ότι θα αγγίξουμε το 1 εκατομμύριο. Αυτές θα σταλούν στη FILA και θέλουμε μετά να ενημερωθεί η ΔΟΕ ότι με αυτήν την ενέργεια θέλουμε να παραμείνει το άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ιαπωνικής ομοσπονδίας πάλης Yuji Takada δήλωσε: «Ο αριθμός των υπογραφών είναι η απόδειξη ότι η πάλη είναι ένα αγαπητό άθλημα. Παρότρυνα τους παλαιστές της χώρας μας να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά γιατί πιστεύω ότι η πάλη θα παραμείνει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Με έχουν ενθαρρύνει πολύ αυτά τα αποτελέσματα».

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Tatsuhiro Yonemitsu τόνισε: «Βοήθησα και εγώ με την υπογραφή μου αυτή τη προσπάθεια αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα συγκεντρωθούν τόσες πολλές. Σε όλους του ανθρώπους που μας έδωσαν τις υπογραφές τους είμαστε ευγνώμονες. Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε το πόσο ευγνώμονες είμαστε».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της τρις φορές χρυσού Ολυμπιονίκη Saori Yoshida που είπε: «Βοήθησα στη συλλογή υπογραφών σε παλαιστικά σχολεία και πανεπιστήμια. Είμαι έκπληκτη με το νούμερο και πολύ χαρούμενη που πήραμε και την υποστήριξη ανθρώπων που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για την πάλη. Αυτός ο τύπος καμπάνιας είναι αδύνατος για έναν άνθρωπο. Επετεύχθη από πολλούς ανθρώπους που ένωσαν τις δυνάμεις τους. Θέλουμε να παραμείνει η πάλη σαν Ολυμπιακό άθλημα».

Τέλος η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Hitomi Obara επεσήμανε: «Συγκεντρώσαμε τις υπογραφές από πάρα πολλούς χαρούμενους και πρόθυμους ανθρώπους και είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Ήθελα να είμαι ενεργή πιστεύοντας ότι η πάλη θα παραμείνει σαν Ολυμπιακό άθλημα. Η πάλη έχει συνεχίσει την πορεία της από τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, είναι αγαπητή από όλους και γεμίζει τα όνειρα των παιδιών. Θέλω να υπερασπιστώ αυτή την παράδοση».

Πηγή: palema.gr / Χαλβατζόγλου Παναγιώτης


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top