ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣH Ελλάδα ξανά στο Μισάτο
H Ελλάδα ξανά στο Μισάτο

日本語

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας, το Μισάτο, μια όμορφη πόλη μόλις είκοσι χιλιόμετρα από το κέντρο του Τόκιο, είναι υποψήφια να φιλοξενήσει στις προπονητικές εγκαταστάσεις της την ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου στο Τόκιο 2020. Οι δημοτικές αρχές έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία προγράμματα προκειμένου να γνωρίσουν οι δημότες τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν και το «Μισάτο Σπορ» που διοργάνωσε ο Δήμος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο εμπορικό κέντρο Lalaport Shin-Misato. Το GreeceJapan.com και αυτήν τη φορά ήταν εκεί.

Οι δημότες, παιδιά και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πεζοπορία 2 ή 5 χιλιομέτρων, να δουν έκθεση φωτογραφιών από την Ελλάδα, να ακούσουν ελληνική μουσική, να γυμναστούν με τους Ιάπωνες πρωταθλητές Καζούκι Ουατανάμπε (κολύμπι) και Κέντζι Φουτζιμίτσου (στίβος 100, 200μ.) καθώς και με τον ασημένιο Παραολυμπιονίκη Νταϊσούκε Ουεχάρα (χόκει στον πάγο). Τα παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ήρθαν σε επαφή με ολυμπιακά αθλήματα του στίβου.
Παράλληλα, το κατάστημα ΙΚΕΑ – όπως θα δείτε στις φωτογραφίες – σέρβιρε στο εστιατόριό του ελληνικό μενού με μουσακά και χωριάτικη σαλάτα, το οποίο έγινε ανάρπαστο και θα συνεχιστεί.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ.Μασαάκι Κίζου μίλησε στους δημότες του για την Ελλάδα και παρουσίασε αυτήν τη σημαντική ελληνοϊαπωνική συνεργασία. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Ακόλουθος Α’, προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας και ο Γενικός Γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Σούτζι Καουακάμι.

Ο Δήμαρχος του Μισάτο κ.Μασαάκι Κίζου

Ο πρωταθλητής κολύμβησης Καζούκι Ουατανάμπε και ο δρομέας 100 και 200 μέτρων Κέντζι Φουτζιμίτσου ποζάρουν με κορίτσια του Μισάτο
H κα Κέικο Αόκι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο με το σύζυγό της συμμετείχε στην πεζοπορία

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Δείτε και προηγούμενα άρθρα μας για το Μισάτο, “Host Town of Greece”

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ