Ρεκόρ Γκίνες για το μάνγκα “One Piece”

one-piece-manga

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες είναι από σήμερα  το μάνγκα One Piece, ως το κόμικ ενός και μόνο δημιουργού που έχει εκδοθεί στο μεγαλύτερο αριθμό αντιτύπων μέχρι σήμερα.

Το One Piece είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μάνγκα (ιαπωνικά κόμικς) παγκοσμίως, δημιουργός του οποίου είναι ο Eiichiro Oda (γεν. 1975).

Όπως ανακοίνωσε η εκδοτική εταιρεία Shueisha, από το 1997 που ξεκίνησε η σειρά, μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους είχε εκδώσει 320.866.000 αντίτυπα.

Το πιστοποιητικό Γκίνες παρέλαβε σήμερα στο Τόκιο για λογαριασμό του Oda, o εκδότης του Weekly Shonen Jump, Yoshihisa Heishi. Ο Eiichiro Oda με γραπτή του ανακοίνωση ευχαρίστησε για το βραβείο δηλώνοντας ότι «τα μάνγκα είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περνάει κανείς την ώρα του, όμως όταν λαμβάνω γράμματα που μου λένε ότι μέσω του One Piece έκαναν φιλίες, ή βρήκαν το ταίρι τους, είμαι πραγματικά χαρούμενος και νοιώθω ότι αυτός ο αριθμός ρεκόρ των αντιτύπων μπορεί να φέρει κοντά τον ίδιο αριθμό ανθρώπων…».

Βασικός πρωταγωνιστής του One Piece είναι ο Monkey D. Luffy ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του ταξιδεύει στις θάλασσες αναζητώντας μέσα από πολλές περιπέτειες ένα θησαυρό που λέγεται One Piece.

 

scroll to top