Γιώργος Ευαγγελιδάκης: Καράτε, ιαπωνική καλλιγραφία και σούσι…

日本語

Καράτε, ιαπωνική παραδοσιακή καλλιγραφία, ακόμα και ιαπωνική μαγειρική.
Ο κ. Γιώργος Ευαγγελιδάκης είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε τη χαρά να γνωρίζουμε μέσα από τις σελίδες μας και μας εκπλήσσουν με την ενασχόλησή τους με την Ιαπωνία. 

Αγάπη 愛 (άι), Θάλασσα 海 (ούμι) - έργα του Γιώργου Ευαγγελιδάκη
Αγάπη 愛 (άι), Θάλασσα 海 (ούμι) – έργα του Γιώργου Ευαγγελιδάκη

georgios-evangelidakis
Ο Γιώργος Ευαγγελιδάκης με τις ιαπωνικές δημιουργίες του …

Ο Γιώργος Ευαγγελιδάκης γεννήθηκε το 1961 στην Νέα Κούταλη Λήμνου. Σήμερα κατοικεί στη Ρόδο. Δέκα έξι χρονών ξεκίνησε να εργάζεται σε φορτηγά πλοία και τότε ήταν η πρώτη φορά που είδε την Ιαπωνία, συγκεκριμένα τη Γιοκοχάμα. Μας είπε χαρακτηριστικά στο GreeceJapan.com: «Θυμάμαι ότι ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος με όλα αυτά που είδα…κτήρια, γέφυρες, ακόμα και με τους ανθρώπους…λογικό για ένα παιδί που μόλις είχε φύγει από το χωριό και αντίκρισε την ιαπωνική μεγαλούπολη… Στα ταξίδια μου αργότερα επισκέφτηκα πολλά λιμάνια. Σασέμπο, Ναγκασάκι, Μιναμάτα, Κόμπε κ.α.».

Από μικρός είχε αγάπη στις πολεμικές τέχνες, όμως εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ντότζο στο νησί του. Το 1986 και ενώ είχε πια σταματήσει να ταξιδεύε,ι ήρθε στο νησί ο τότε στρατιωτικός και σημερινός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ. Γιώργος Κοσμίδης και με τη βοήθειά του άνοιξε το πρώτο ντότζο Kyokushinkai στη Λήμνο.

Με τις πολεμικές τέχνες άρχισε να αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερη σχέση με την Ιαπωνία και τον πολιτισμό της. Όταν μετακόμισε στη Ρόδο γνώρισε τον ιατρό κ. Σπύρο Λαζαράτο, ο οποίος είχε σπουδάσει στην Ιαπωνία και ξεκίνησε να μαθαίνει ιαπωνικά. «Τελικά μου άρεσαν τόσο πολύ που έφτασα στο σημείο να δώσω και εξετάσεις… Αν και με δυσκόλεψαν τα κάντζι στην αρχή, με συνεπήραν και τα μελετούσα καθημερινά» και συνεχίζει: «Σε κάποιο πρωτάθλημα καράτε είδα μια επίδειξη ιαπωνικής καλλιγραφίας. Μου άρεσε πάρα πολύ και μάλλον αποτέλεσε και το έναυσμα για να ασχοληθώ . Αν και αυτοδίδακτος κατάφερα να φθάσω σε τέτοιο επίπεδο ώστε φίλοι μου Ιάπωνες να εκτιμούν και να μου δίνουν συγχαρητήρια».

Δείτε μερικά δείγματα ιαπωνικής καλλιγραφίας αλλά και μαγειρικής του Γιώργου Ευαγγελιδάκη!

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ