Ιαπωνία: Φως από χαρτί

flashlight1

Σε μια χώρα όπου τα περισσότερα σπίτια στις πόλεις αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα χώρου, όπου οι δεκάδες σεισμοί κάθε χρόνο επιβάλλουν την ύπαρξη ενός κιτ με είδη πρώτης ανάγκης και όπου κάθε τι ηλεκτρικό σχεδόν λατρεύεται, δεν είναι περίεργο που κάποιοι σκέφτηκαν ότι ένας πολύ πρακτικός τρόπος να κατασκευάσουν έναν φακό είναι από ένα… κομμάτι χαρτί. Δημιουργός του πρωτότυπου αυτού φακού είναι ο 42χρονος ιάπωνας σχεδιαστής Καζουχίρο Γιαμανάκα ο οποίος, όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τους συμπατριώτες του και όπως μπορεί κανείς να δει στο σάιτ του αγαπάει πολύ το χαρτί.

flashlight2

Βεβαίως το ίδιο το χαρτί δεν εκπέμπει φως! Για τη δουλειά αυτή έχει επιστρατευτεί μια δίοδος LED η οποία τροφοδοτείται από μια μικρή επίπεδη μπαταρία∙ και τα δύο αυτά εξαρτήματα είναι τοποθετημένα σε ειδικές εγκοπές του χαρτιού. Όταν το χαρτί τυλιχτεί σε ρολό, η μια άκρη του έρχεται σε επαφή με μια από τις εγκοπές που λειτουργεί σαν διακόπτης και ανάβει το φώς το οποίο παραμένει αναμμένο μέχρι ο χρήστης να αφήσει το χαρτί να επιστρέψει στην επίπεδη θέση του. Αν και το σχέδιο του κ. Γιαμανάκα δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στα καταστήματα, οι λόγοι που αναφέραμε παραπάνω (καθώς και η, πιθανότατα, χαμηλή τιμή του) κάνουν σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί θετικά από τους ιάπωνες καταναλωτές.

flashlight3

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης / GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ