Eργαστήριο Butoh και Αυτοσχεδιασμού με την Υuko Kaseki

Φωτογραφία © Ben Lenhart

Ακολουθώντας την συνεχή έρευνα της Yuko Kaseki πάνω σε διάφορες μεθόδους κίνησης όπως η γυμναστική Noguchi, τα στοιχεία του Tai-Chi Dao-yin, η παραστατική τέχνη Butoh, ο χορευτικός αυτοσχεδιασμός και η Ζωντανή Τέχνη, το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αυθεντικής κίνησης μέσα από την ευαισθητοποίηση του σώματος, καθώς και στην ανακάλυψη της «κρυμμένης» δυναμικής ενέργειας που μπορεί να δημιουργήσει το κάθε σώμα.

Ένα βασικό σημείο εστίασης του σεμιναρίου θα είναι η ανακάλυψη του πυρήνα του σώματός μας (Tanden), που είναι η πηγή ενέργειας μας, ακούγοντας με προσοχή τις παραλλαγές του Εσωτερικού – και αναπτύσσοντας αυτόν σε σχέση με τον Εξωτερικό μας κόσμο. Η άμεση φυσική σύνδεση με τους άλλους και με το χώρο θα τονώσει και θα ενισχύσει τη φυσική φαντασία και αντίληψη μας και θα συμβάλει στην απόκτηση ενός κινησιολογικού λεξιλογίου και πρακτικής δράσης.

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν την αυθεντική τους κίνηση σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μέσα από αυτοσχεδιασμό που θυμίζει παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φύσης, αλλαγές στην ποιότητα της κίνησης, τη βαρύτητα, την κλίμακα, τη διάσταση, την κατεύθυνση … αναζητώντας ισορροπία μεταξύ των δύο άκρων της έντασης και απελευθέρωσης, της σιωπής και του χάους, της ισχυρής παρουσίας και της εξαφάνισης … η προσωπική εμπειρία επιβίωσης υπό τη μορφή της κίνησης γίνεται το κύριο συστατικό ενός συλλογικού αυτοσχεδιαστικού χορού.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να διερευνήσουν και να προκαλέσουν τον βαθύτερο εαυτό τους και που έχουν περιέργεια, θάρρος και επιθυμία να διερευνήσουν την κίνηση και την έκφραση μέσα από την παραστατική τέχνη του Butoh.

Yuko Kaseki

Η Yuko Kaseki είναι σκηνοθέτης, χορογράφος, χορεύτρια Butoh, περφόρμερ και δασκάλα, με έδρα το Βερολίνο. Χορογραφεί και εκτελεί περφόρμανς της σε σόλο και ομαδικές χορογραφίες και αυτοσχεδιασμούς σε 26 χώρες. Αυτά τα έργα είναι ποιητικές και ζωντανές εικόνες που ενσωματώνουν το πνεύμα του Butoh και της Zωντανής τέχνης. Μέσα από την έκφραση της δουλειάς της στοχεύει να αντικατοπτρίζει την ύπαρξη του ξένου, του ανοίκειου. Διάφορες διεθνείς συνεργασίες ειναι: inkBoat (SF),Tableau Stations (SF), CAVE (NY), το Θέατρο Poema (Μόσχα), το Salad Theatre (Σεούλ) και πολλά άλλα. Είναι επίσης βασική συνεργάτης  με καλλιτέχνες μικτών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου Thikwa (Βερολίνο).
www.cokaseki.com

PLAYGROUND for the ARTS, PLAYGROUND
Βουτσαρά 6-7, 7λεπτά με τα πόδια από το μετρό Κεραμεικού, Αθήνα

Ημέρες και ώρες
Παρασκευή  29/11  17.00- 22.00
Σάββατο      30/11  12.00  – 17.00
Κυριακή       01/12  17.00 – 22.00

Κόστος εργαστηρίου 
Για τους αναγνώστες του GreeceJapan.com
Προσφορά 100 ευρώ απο αρχική 140 (προκαταβολή 50€)

Διοργάνωση/πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων
Βίκυ Φίλιππα (vickyrougefilippa@gmail.com)
Προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του fb
Quantum Body Athens Butoh Dance Group ή στο e-mail: quantumbody.athens2018@gmail.com
Tηλ: 6940211739

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ