Ελληνοϊαπωνική συνεργασία στο έργο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής βιοαερίου στην Ήπειρο

 

H Hitachi Zosen Inova, θυγατρική στην Ελβετία του ιαπωνικού βιομηχανικού κολοσσού Hitachi Zosen, θα προμηθεύσει τη ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με δύο χωνευτές-αντιδραστήρες βιοαερίου για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και παραγωγής βιοαερίου που θα κατασκευαστεί στην Ήπειρο. Το βασικό σύστημα θα περιλαμβάνει δύο χωνευτές PF1500 Kompogas® που θα επεξεργάζονται οργανικά απόβλητα και θα παράγουν βιοαέριο ικανό να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.
Οι δύο πλευρές θα συνάψουν και σύμβαση παροχής υπηρεσιών και υποστήριξης.

Το συνολικό έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» υπεγράφη στις 21 Ιουλίου μεταξύ της Αειφορικής Ηπείρου, εταιρείας του Ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί τη μονάδα για τα επόμενα 25 χρόνια) και της Περιφέρειας Ηπείρου. Η μονάδα θα επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, θα ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και θα παράγει πράσινη ενέργεια.

Η μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση έτος από σήμερα.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ