Ελλάδα-Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων

greece-girls-waterpolo

Στη Μαδρίτη βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων προκειμένου να μετάσχει στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται εκεί από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Ιαπωνία βρίσκονται στον ίδιο όμιλο και θα δώσουν το μεταξύ τους αγώνα την Τετάρτη 27 Αυγούστου.

Η αποστολή ταξίδεψε νωρίτερα (Παρασκευή 22/8) για την πρωτεύουσα της Ισπανίας διότι η Εθνική μας θα κάνει κοινή προετοιμασία 22-24/8 με την Εθνική ομάδα της οικοδέσποινας Ισπανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης έχει επιλέξει 13 αθλήτριες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή και είναι: Ειρήνη Πάτρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδιριώτη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Μιχαέλα – Βασιλική Καλογεράκου, Μαρία Πάτρα, Ανθία Παπαναστασίου, Μαρία Σώρα, Μαρία – Ελένη Μιμίδη, Βιργινία – Παναγιώτα Νιαρχάκου, Ιωάννα Σταματοπούλου.

Τις συνοδεύουν, εκτός από τον Γιώργο Μορφέση, ο συνεργάτης του Στέφανος Λέανδρος, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο διεθνής διαιτητής Κώστας Κυράνης και η έφορος της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Β. Γαρελίδη.

Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος καθώς θα είναι ο ντελεγκέι των αγώνων, ορισμένος από το μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) του οποίου είναι μέλος.

Η Ελλάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Ιταλία. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ: Α’ Όμιλος: Νότια Αφρική, ΗΠΑ, Γερμανία, Ουγγαρία. Γ’ Όμιλος: Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Ισπάνια, Ολλανδία. Δ’ Όμιλος: Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ρωσία.

Το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας στον Β’ Όμιλο (ώρες Μαδρίτης):

Δευτέρα 25/8: 13.30 Ελλάδα – Ιταλία
Τρίτη 26/8: 10.30 Βραζιλία – Ελλάδα
Τετάρτη 27/8: 18.30 Ελλάδα – Ιαπωνία

 

 
Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram και YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!
scroll to top
Send this to a friend