ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλλάδα-Ιαπωνία στη Φουκουγιάμα της Χιροσίμα - Τελετή καθέλκυσης ελληνικού πλοίου (φωτογραφίες)
Ελλάδα-Ιαπωνία στη Φουκουγιάμα της Χιροσίμα – Τελετή καθέλκυσης ελληνικού πλοίου (φωτογραφίες)

日本語

Με μια εντυπωσιακή τελετή έγινε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 η καθέλκυση του νεο-ναυπηγηθέντος φορτηγού πλοίου Hull No. 1562 (M/V AQUALIBRA) υπό την διαχείριση της Carras (Hellas) S.A.  στα ναυπηγεία Tsuneishi Shipbuilding Co., Ltd. στην Φουκουγιάμα της Χιροσίμα παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιαπωνία κου Λουκά Καρατσώλη. Την ελληνική αποστολή υποδέχτηκαν παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής ανεμίζοντας ελληνικές και ιαπωνικές σημαίες και ένα γκρουπ λιλιπούτειων τυμπανιστών, ενώ η έναρξη της τελετής έγινε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Ιαπωνίας και την έπαρση των εθνικών σημαιών.

Την εκκίνηση της καθέλκυσης του πλοίου το όποιο θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου, έδωσε η εκπρόσωπος των πλοιοκτητών και διευθύνων σύμβουλος του Carras Group κα Τατιάνα Πεταλά. Παραβρέθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Λιαδής, Πρόεδρος της Carras (Hellas) S.A. Επίσης, εκ μέρους του ναυπηγείου παρευρέθη η κα Minako Kambara Suematsu διευθύνων σύμβουλος του Tsuneishi Group και εκπρόσωπος των ιδιοκτητών του ναυπηγείου της οικογένειας Kambara. Επίσης παρευρέθη και ο πρόεδρος του ναυπηγείου κ. Kawano, καθώς και άλλα στελέχη των δύο εταιρειών.

Από την Ελληνική Πρεσβεία, εκτός από τον Πρέσβη κ. Λουκά Καρατσώλη και τη σύζυγό του κα Κατερίνα Μαθιουδάκη, παραβρέθηκε ο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Σύμβουλος Α’ του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο και ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος κ. Γεώργιος Κατσούλης.

Η εταιρεία Carras (Hellas) S.A., δημιούργημα του εφοπλιστή Ιωάννη Μ. Καρρά είναι μία από τις ιστορικότερες εταιρείες που συνέβαλαν και συμβάλλουν σημαντικά στην καταξίωση της ελληνικής ναυτιλίας ως πρωταγωνιστικής δύναμης στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές. Μάλιστα ο Ιωάννης Μ. Καρράς ήταν ο πρώτος ξένος στην ιαπωνική ιστορία που παρήγγειλε πλοία (το 1950) σε ιαπωνικά ναυπηγεία. Τα πλοία παραδόθηκαν το 1952. Οι πρώτες αυτές παραγγελίες ήταν η αρχή μίας πολύ ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών και ιαπωνικών ναυπηγείων που διατηρείται έως σήμερα. Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες παραμένουν οι καλύτεροι πελάτες των ιαπωνικών ναυπηγείων και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται στην Ιαπωνία περίπου 34 πλοία για Έλληνες πλοιοκτήτες.

Αυτό είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο των σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας, καθώς οι δύο χώρες έχουν την 1η και 2η θέση αντιστοίχως στον κόσμο σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα πλοίων που κατέχουν.

Φωτογραφίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ