Είκοσι πέντε χρόνια από την επίθεση με σαρίν στο μετρό του Τόκιο (video)

H αναμνηστική πλάκα στο σταθμό Κασουμιγκασέκι που ενημερώνει το κοινό για την επίθεση

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το τρομοκρατικό χτύπημα με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο. Στο σταθμό Κασουμιγκασέκι (έναν από τους κύριους σταθμούς-στόχους της τρομοκρατικής επίθεσης) πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στις 8 το πρωί, ώρα της επίθεσης, και οι υπάλληλοι του σταθμού μαζί με συγγενείς θυμάτων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Ανάμεσά τους ήταν η χήρα του σταθμάρχη που έχασε τη ζωή του από το αέριο.

Στις 20 Μαρτίου 1995, πέντε μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης Άουμ Σινρίκιο, μετά την επιβίβασή τους στα γεμάτα με κόσμο βαγόνια του μετρό πέταξαν ισάριθμες πλαστικές σακούλες με το υγρό σαρίν και στη συνέχεια τις τρύπησαν με τις μεταλλικές άκρες των ομπρελών που κρατούσαν, απελευθερώνοντας το θανατηφόρο αέριο νεύρων προκαλώντας το θάνατο σε 14 ανθρώπους και αφήνοντας 6.200 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν ακόμα σήμερα από τις παρενέργειες. Από τους 14 νεκρούς, οι 13 πέθαναν μέχρι το τέλος του 1996. Το τελευταίο θύμα, η 56χρονη Σάτσικο Ασακάουα, η οποία είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και αναπηρία, πέθανε φέτος στις 10 Μαρτίου.

Ο γκουρού της Άουμ Σινρίκιο, Σόκο Ασαχάρα, και δώδεκα μέλη της αίρεσης, είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέσθηκαν το 2018.

Βίντεο από το μνημόσυνο στο σταθμό Κασουμιγκασέκι 

Φωτογραφίες του σταθμού Κασουμιγκασέκι

kasumigaseki_metro2

kasumigaseki_metro3

photos: GreeceJapan.com


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top