Δωρεάν Online μαθήματα σχετικά με την Ιαπωνία

 

Keio University: “Sino-Japanese Interactions through Rare Books” 
Ένα ακόμη ενδιαφέρον μάθημα για την ιστορία του βιβλίου στην Ιαπωνία και το ρόλο του στην διαμόρφωση της θρησκείας τόσο της Ιαπωνίας όσο και της υπόλοιπης ανατολικής Ασίας, προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο του Κeio μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας FutureLearn. Το δωρεάν online μάθημα “Sino-Japanese Interactions through Rare Books” ξεκινάει στις 6 Μαρτίου 2017 και είναι διάρκειας 3 εβδομάδων.

Keio University: “Japanese Culture through Rare Books”
Είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγους μήνες και προσφέρεται ξανά στις 9 Ιανουαρίου 2017.

The University of Tokyo: “Ethics in Life Sciences and Healthcare: Exploring Bioethics through Manga”
Στις 19 Ιανουρίου 2017 ξεκινάει το 2ο μέρος του μαθήματος “Ethics in Life Sciences and Healthcare: Exploring Bioethics through Manga” του Πανεπιστημίου του Κιότο μέσω της πλατφόρμας edx. Το μάθημα χρησιμοποιώντας τα μάνγκα (τα ιαπωνικά κόμικς) εξετάζει την επιχειρηματολογία σε κρίσιμα ζητήματα των επιστημών υγείας και τα ηθικά διλήµµατα που προκύπτουν.

The University of Tokyo: “Four Facets of Contemporary Japanese Architecture”
Το 2 μέρος του μαθήματος του Πανεπιστημίου του Τόκιο “Τέσσερις όψεις της σύγχρονης ιαπωνικής αρχιτεκτονικής”  ξεκινάει το δεύτερο τετράμηνο του 2017 και έχει ως θέμα την τεχνολογία που χρησιμοποιούν Ιάπωνες αρχιτέκτονες όπως Tadao Ando, Shigeru Ban, Manabu Chiba, Kengo Kuma, Kazuhiko Namba, και Yusuke Obuchi.

Khan Academy: Beginner’s guide to Japanese Art
Στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Khan Academy προσφέρεται δωρεάν εισαγωγικό μάθημα σχετικά με την ιστορία της Ιαπωνίας και κυρίως της τέχνης από την προϊστορική περίοδο μέχρι την περίοδο Edo (1868). Το μάθημα αποτελείται από αρκετό υλικό διαβάσματος αλλά και βίντεο και είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο.

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top