Δωρεάν online μάθημα από το Πανεπιστήμιο Waseda

waseda-university-logo
Ένα από τα αρχαιότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιαπωνίας (ιδρύθηκε το 1882), το Πανεπιστήμιο Waseda προστέθηκε στον κατάλογο των ιαπωνικών πανεπιστημίων που προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edX.

Στην edX ήδη συμμετέχει το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, το Πανεπιστήμιο του Κιότο, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο και το Πανεπιστήμιο της Όσακα.

Το μάθημα του Πανεπιστημίου Waseda ξεκινάει στις 18 Ιανουαρίου 2016 (οι εγγραφές ξεκίνησαν), είναι διάρκειας 6 εβδομάδων, στην αγγλική γλώσσα και έχει θέμα τις παράκτιες καταστροφές και την πρόληψή τους με βάση την εμπειρία και τα διδάγματα της μεγάλης καταστροφής από το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011 .

Ο τίτλος στα αγγλικά είναι “Tsunamis and Storm Surges: Introduction to Coastal Disasters” και διδάσκων ο καθηγητής Tomoya Shibayama.

Το edX, δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ) και προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε γνώση, ειδικά σχεδιασμένη για διαδραστική μελέτη μέσω του διαδικτύου.

scroll to top