ΑρχικήΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΔέκα ιστοσελίδες για να μάθετε Ιαπωνικά με mini-σειρές και βίντεο

Δέκα ιστοσελίδες για να μάθετε Ιαπωνικά με mini-σειρές και βίντεο

videonihongo

 

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε συγκεντρώσει μία λίστα με παιχνίδια που βοηθούν την εκμάθηση ιαπωνικών. Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε μία ακόμη λίστα, αυτή τη φορά με ιστοσελίδες γεμάτες με δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν το διάβασμά τους  ή να ξεκινήσουν να μαθαίνουν ιαπωνικά με μαθήματα-βίντεο και μικρές σειρές κατάλληλες για εκμάθηση.

Erin’s Challenge
Μια πολύ καλή σειρά κατάλληλα φτιαγμένη για όσους μαθαίνουν ιαπωνικά. Πρωταγωνίστρια είναι μια μαθήτρια, η Erin, που μετακομίζει στην Ιαπωνία και πηγαίνει στο νέο της σχολείο. Τα βίντεο ξεκινούν από τα βασικά και εστιάζουν σε καθημερινά συχνά θέματα συζήτησης. Πέρα από τα βίντεο, υπάρχουν quiz, mini games και αναλυτικό υλικό για μελέτη που βοηθούν στην εμπέδωση των μαθημάτων καθώς και μια manga εκδοχή της ιστορίας.

Delvin Language
Αν βλέπετε ιαπωνικές σειρές ή anime, αυτό το site θα σας κερδίσει διότι εκτός του ότι όλο το υλικό είναι παρμένο από πραγματικές σειρές/anime, τμηματοποιεί πολύ καλά την εκμάθηση. Κάθε φορά, ανάλογα το επίπεδο, το site παρουσιάζει με τυχαίο τρόπο ένα πολύ μικρό απόσπασμα/βίντεο (συνήθως μίας πρότασης) με σκοπό να σας διδάξει μια συγκεκριμένη λέξη. Κάθε βίντεο έχει υπότιτλους (kanji, hiragana, romaji) και μετάφραση στα αγγλικά, ενώ μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω σε μια λέξη της πρότασης για να δείτε τι σημαίνει μελετώντας έτσι όλη την πρόταση. Επιπλέον, καθετί καινούριο που μαθαίνετε το ξανασυναντάτε ανά τακτά διαστήματα με τη μορφή quiz (πρέπει να συμπληρώσετε τη λέξη που ακούτε) για να μην το ξεχάσετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνει λεξιλόγιο από όλα τα επίπεδα μέχρι και N1.

Ada Margariti
Ένα κανάλι στο YouTube με μικρά μαθήματα για την ιαπωνική γλώσσα από Eλληνίδα καθηγήτρια ιαπωνικών. Τα βίντεο χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: λεξιλόγιο, γραμματική και kanji ενώ υπάρχει και η σειρά Japanese Diaries με σύντομα βιντεάκια εξολοκλήρου στα Ιαπωνικά συνοδευόμενα από υπότιτλους και κατάλληλα για ακουστική εξάσκηση.

Tim Cosgrove – Let’s Learn Japanese
Ένα κανάλι στο YouTube με δύο παλιές σειρές βίντεο για αρχάριους. Τα βίντεο εδώ είναι μεγάλα (περίπου 20 λεπτά) αλλά πλήρη καθώς πέρα από τη βασική σειρά περιλαμβάνουν και την ανάλυση γραμματικών φαινομένων και λεξιλογίου δίνοντας έμφαση και στην εξάσκηση της προφοράς.

Marugoto Plus
Ένα site με ποικίλο υλικό για αρχάριους. Πέρα από ασκήσεις, quiz και διαδραστικό υλικό έχει και μια μίνι-σειρά, την Challenge Drama. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη σειρά από τις υπόλοιπες είναι ότι ο πρωταγωνιστής..είστε εσείς! Τα βίντεο είναι σε πρώτο πρόσωπο και ορισμένες φορές καλείστε να μιλήσετε στους άλλους χαρακτήρες δίνοντας συνήθως μια σύντομη απάντηση ή κάνοντάς τους μια ερώτηση. Το βίντεο σε αυτές τις περιπτώσεις σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε και να απαντήσετε προφορικά πριν προχωρήσει. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξει την απάντηση σας αλλά μπορείτε να επιλέξετε να σας δώσει κάποιο hint ή μια πιθανή σωστή απάντηση για να αξιολογήσετε εσείς τον εαυτό σας. Αρκετά καλό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και τον προφορικό τους λόγο.

JapanesePod101
Ένα site με αρκετό οπτικοακουστικό υλικό χωρισμένο σε μαθήματα ανάλογα το επίπεδο. Τα μαθήματα συνοδεύονται από ανάλυση λεξιλογίου, γραμματικής και kanji καθώς και από ασκήσεις ενώ ορισμένα από αυτά καλύπτουν θέματα ιαπωνικής κουλτούρας (π.χ. η γλώσσα του σώματος). Όπως και στο FluentU όμως, δεν δίνονται όλα τα features δωρεάν. Μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις δυνατότητες του site για 7 μέρες όμως στη συνέχεια πρέπει να έχετε συνδρομή για να έχετε πρόσβαση στα περισσότερα μαθήματα.

Japanese Language self-study
Μια σειρά μαθημάτων που περιλαμβάνει βίντεο-διαλόγους από καθημερινά περιστατικά. Το site έχει μέχρι στιγμής 15 μαθήματα κατάλληλα για αρχάριους. Κάθε βίντεο-μάθημα διαθέτει υπότιτλους και μετάφραση καθώς και ασκήσεις, quiz και το αντίστοιχο υλικό για μελέτη.

TUFS Language Modules
Μια συλλογή από μικρά βίντεο-διαλόγους με διάφορες θεματολογίες από πραγματικά σενάρια. Κάθε βίντεο έχει υπότιτλους και μετάφραση αλλά δεν συνοδεύεται από ασκήσεις, quiz ή υλικό για μελέτη με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο κατάλληλο για εξάσκηση.

“Real-World” Japanese
Μια βιβλιοθήκη από μικρά απλά animations. Έχουν υπότιτλους αλλά όχι μετάφραση ή υλικό προς μελέτη. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες βίντεο: General, Business και Kids. Κάθε μία από αυτές παρουσιάζει διαλόγους όπου χρησιμοποιούνται και τα αντίστοιχα Ιαπωνικά. Είναι γνωστό εξάλλου ότι στην Ιαπωνία η γλώσσα είναι διαφορετική ανάλογα την περίσταση, την ηλικία, κτλ.

NHK World – Easy Japanese
Μια συλλογή από μικρά animations/εικόνες. Κάθε βίντεο περιλαμβάνει το κείμενο του διαλόγου μαζί με το γραμματικό φαινόμενο, ενώ υπάρχουν και άλλα εργαλεία εκμάθησης στο site.

 

Αλεξάνδρα Τσενικλίδουhttp://tensaiprojects.weebly.com/
Η Αλεξάνδρα Τσενικλίδου είναι απόφοιτη ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η/Υ από το ΕΜΠ και έχει ολοκληρώσει σπουδές στο 3d animation. Ως φοιτήτρια έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικό τεχνολογίας. Ασχολείται τόσο με προγραμματισμό όσο και με γραφικά για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και παιχνιδοποιημένων εμπειριών ενώ παράλληλα μελετάει από προσωπικό ενδιαφέρον την ιαπωνική γλώσσα και κουλτούρα συνδυάζοντάς τες πολλές φορές με αυτά που φτιάχνει. Μπορείτε να δείτε και το προσωπικό της website.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ