ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣινεμά στη Μέκκα του Καμπούκι
Σινεμά στη Μέκκα του Καμπούκι

Φωτ.: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης

Είναι λίγο νωρίς όμως όσοι κινηματογραφόφιλοι σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Τόκιο τις ημέρες του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ας το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους: καθώς το 2014 το κεντρικό θέατρο του Καμπούκι στο Τόκιο, το διάσημο «Καμπούκιζα» στην Γκίνζα γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προώθησης τόσο του Καμπούκι όσο και της πόλης του Τόκιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 (οι Ιάπωνες προγραμματίζουν νωρίς!) μια από τις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ, αυτή της στις 27ης Οκτωβρίου πρόκειται να φιλοξενηθεί εκεί.

27th-tokyo-int-film-festivalΑξίζει να σημειωθεί ότι, αντίθετα με άλλες αίθουσες του Τόκιο, το Καμπούκιζα φιλοξενεί μόνο παραστάσεις Καμπούκι, πράγμα που σημαίνει ότι την ημέρα εκείνη οι θεατές του Φεστιβάλ θα έχουν τη σπάνια τύχη να δουν από κοντά το χώρο (ο οποίος μετά την πρόσφατη εκ βάθρων ανανέωση είναι καταπληκτικός) και να πάρουν μια έστω και μικρή γεύση του «ναού» ενός θεατρικού είδους με ιστορία 400 ετών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο θα διαρκέσει από τις 23 ως τις 31 Οκτωβρίου και η συγκεκριμένη ειδική προβολή ήδη προωθείται σαν μια από τις κορυφαίες στιγμές της διεθνούς διοργάνωσης.

 

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο".
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ