Μπεστ σέλερ στην Ιαπωνία το Tanto της Daihatsu

tanto-daihatsu

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα πρωτεία για το μπεστ-σέλερ των αυτοκινήτων στην Ιαπωνία πήγαν το Μάιο που πέρασε στο Tanto της Daihatsu∙ το 659 κυβικών μοντέλο το οποίο κυκλοφορεί από το 2003 και έκτοτε έχει περάσει από διάφορες ενσαρκώσεις, μεταξύ των οποίων και από μια υβριδική που περιλαμβάνει εκτός από κινητήρα βενζίνης και ντεπόζιτο υδρογόνου και ηλεκτρικό κινητήρα, πούλησε τον Μάιο 18.656 κομμάτια σημειώνοντας άνοδο 88,4% από τον Μάιο του 2013. Η άνοδός του, καθώς και η αντίστοιχη άλλων παρόμοιων μοντέλων από τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως το Wagon R της Suzuki) οφείλεται κατά τους αναλυτές στην άνοδο του φόρου κατανάλωσης που εφαρμόστηκε από τον περασμένο Απρίλιο.

Το Tanto, όπως άλλωστε και το Wagon R συγκαταλέγεται στην κατηγορία που στην Ιαπωνία αποκαλείται «κέι τζιντόσα» (軽自動車) ή «ελαφριά αυτοκίνητα» –πρόκειται για μια κατηγορία που ξεκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των αναγκών για φτηνά αυτοκίνητα στα οποία θα μπορούσε να έχει πρόσβαση κάθε οικογένεια ακόμα και με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Ξεκίνησαν από τα 360 κυβικά και βαθμιαία ανέβηκαν στα 550 και πλέον στα 660 και χαρακτηρίζονται από το γωνιώδες σχήμα τους, το μικρό τους μέγεθος και τη χαμηλή τους φορολόγηση. Τα κέι κάλυψαν τις έξι θέσεις της κορυφαίας δεκάδας τους δύο τελευταίους μήνες του 2014 γεγονός που καταδεικνύει μια στροφή των ιαπώνων οδηγών σε οχήματα φτηνά και οικονομικά ως προς την κατανάλωση.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ