Αυξήθηκαν οι Ιάπωνες τουρίστες στην Ελλάδα, όμως…

Ιάπωνες τουρίστες στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας. photo (c) patrasevents.gr

Ιάπωνες τουρίστες στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας. photo (c) patrasevents.gr

Κατά 16% αυξήθηκαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό στην Ελλάδα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014  σε σύγκριση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου του 2013 σύμφωνα με τα  στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά στους τουρίστες από την Ιαπωνία που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ο αριθμός τους παρουσίασε αύξηση 202,7 % σε σχέση με το 2013.  Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014 επισκέφτηκαν την χώρα μας 4.916 Ιάπωνες ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ο αριθμός τους ήταν 1.624.
Από τους 4.916 Ιάπωνες τουρίστες, οι 4.405 έχουν έρθει στην Ελλάδα αεροπορικώς και οι υπόλοιποι 510 με θαλάσσια μέσα μεταφοράς (προφανώς με κρουαζιερόπλοια).

Συνολικά, οι Ιάπωνες τουρίστες, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,4% του συνόλου των τουριστών στην Ελλάδα.  Μήπως είναι καιρός να λειτουργήσει ξανά απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Τόκιο;

arrivals-stats-2014-1

Από την είσοδο της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ το 2002, η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί μηνιαία δειγματοληπτική έρευνα στα κυριότερα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας, «Έρευνα Συνόρων», για τη συλλογή των αναγκαίων πληροφοριών για την εκτίμηση των ταξιδιωτικών δαπανών.

arrivals-stats-2014-2
 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top