ΑρχικήΙΑΠΩΝΙΑΑύξηση ρεκόρ για τον ιαπωνικό τουρισμό τον Απρίλιο
Αύξηση ρεκόρ για τον ιαπωνικό τουρισμό τον Απρίλιο

photo: Junko Nagata
photo: Junko Nagata / Greecejapan.com

Οι Κασσάνδρες των δυτικών ΜΜΕ που προέβλεπαν καταποντισμό του ιαπωνικού τουρισμού μετά τον καταστροφικό σεισμό, το τσουνάμι και το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της TEPCO στη Φουκουσίμα διαψεύστηκαν θεαματικά τόσο πέρυσι όσο και, ακόμα περισσότερο, φέτος.

Σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Απρίλιο που πέρασε η χώρα υποδέχτηκε περίπου 923.000 επισκέπτες που την επισκέφθηκαν είτε για αναψυχή είτε για δουλειές –το νούμερο είναι ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα και κατά 18% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2012.

Φυσικά υπεύθυνος για την αύξηση του τουρισμού δεν είναι μόνο οι ανθισμένες κερασιές (οι οποίες έτσι κι αλλιώς φέτος είχαν ρίξει και τα τελευταία τους πέταλα πριν μπει ο Απρίλιος) ούτε η επικρατούσα αίσθηση ότι τα προβλήματα της 11ης Μαρτίου έχουν τεθεί υπό έλεγχο: το χαμηλό γεν, προϊόν των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Άμπε (τα λεγόμενα «Abenomics») έχει κάνει την Ιαπωνία πολύ πιο προσιτό προορισμό για επισκέπτες τόσο από την Ασία, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο". Περισσότερα στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ