Αποθέωση της ιαπωνικής συμμετοχής στις Κάννες

Like_Father,_Like_Son_posterΣτιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης έζησε τόσο ο δημοφιλής ηθοποιός Μασαχάρου Φουκουγιάμα όσο και όλη η ιαπωνική αντιπροσωπεία στις Κάννες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά την προβολή της ιαπωνικής συμμετοχής με τίτλο «Σόσιτε, Τσίτσι νι Νάρου» («Όπως ο Πατέρας μου») το κοινό σηκώθηκε όρθιο αποθέωσε το σκηνοθέτη Χιροκάζου Κορεέντα, τον πρωταγωνιστή Φουκουγιάμα αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της με ένα δεκάλεπτο χειροκρότημα.

Το «Σόσιτε, Τσίτσι νι Νάρου» είναι μια από τις είκοσι ταινίες που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα, το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Καννών.

Σύμφωνα με τη φημολογία η ταινία, η οποία έχει σαν θέμα της τον αντίκτυπο που έχει η ασφυκτικά πιεστική και ανταγωνιστική ζωή των ιαπώνων υπαλλήλων στις οικογένειές τους, έχει ελπίδες να φέρει στη χώρα τον πρώτο της Χρυσό Φοίνικα μετά από 16 χρόνια∙ η προηγούμενη βραβευμένη συμμετοχή ήταν το «Ουνάγκι» («Το Χέλι») του Σοχέι Ιμαμούρα.

 

Γρηγόρης Μηλιαρέσης

Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά του, μπορείτε να βρείτε εδώ, στο μπλογκ του καθώς και στη συνέντευξη που μας έδωσε.

scroll to top

Send this to a friend