Ακυρώθηκε και φέτος η «Ιαπωνική Εβδομάδα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ιαπωνική Εβδομάδα (“Japan Week”) ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Η φετινή διοργάνωση όπως και πέρσι, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

photo: facebook.com/iffjapan/

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 ο οργανισμός International Friendship Foundation, διοργανωτής της Japan Week, έπειτα από επανειλημμένες συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές της Σεβίλλης αποφασίστηκε η ακύρωση της λόγω του ότι η παγκόσμια κατάσταση με τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν επιτρέπει την ασφαλή διεξαγωγή της. Οι προετοιμασίες σε συνεργασία με την ισπανική πόλη θα συνεχισθούν για το 2022 και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα.

Η Ιαπωνική Εβδομάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για την προβολή του ιαπωνικού πολιτισμού παγκοσμίως. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη από τον ιαπωνικό οργανισμό International Friendship Foundation σε συνεργασία με τον Δήμο που τη φιλοξενεί και λαμβάνουν μέρος δεκάδες ιαπωνικές καλλιτεχνικές ομάδες με χιλιάδες συμμετέχοντες που ταξιδεύουν από την Ιαπωνία.

H προηγούμενη Ιαπωνική Εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στις 23-28 Νοεμβρίου 2019 (πρόγραμμα).

Δείτε την πολύ ωραία αναδρομή στην 44η Japan Week της Αθήνας στο βίντεο του Greek Otaku Radio:

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ