1η Σεπτεμβρίου 1923, 11:58

© GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Στις 11.58 το μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου του 1923 το ηλεκτρικό ρολόι μέσα στο τραμ που εκτελούσε το δρομολόγιο του στο Τόκιο σταμάτησε. Ήταν η ώρα του Μεγάλου Σεισμού του Κάντο.

Η 1η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί στην Ιαπωνία ως η «Ημέρα πρόληψης καταστροφών» και οι τοπικές κυβερνήσεις διοργανώνουν σε ολόκληρη τη χώρα ασκήσεις ετοιμότητας σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Η Ιαπωνία, χώρα ιδιαίτερα ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές λόγω του κλίματος και της τοπογραφίας της, βιώνει αμέτρητους σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Η 1η Σεπτεμβρίου έχει συνδεθεί εδώ και πολλούς αιώνες και με τους καταστροφικούς τυφώνες που χτυπάνε αυτή την εποχή την Ιαπωνία.

Η φωτογραφία όπως και οι παρακάτω είναι στο μουσείο με εκθέματα από τον Μεγάλο Σεισμό του Κάντο στον κήπο Γιοκοάμι-τσο (το μουσείο είναι επίσης αφιερωμένο σε μια άλλη μεγάλη καταστροφή, τον βομβαρισμό του Τόκιο από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στις 10 Μαρτίου 1945).

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img