1η Σεπτεμβρίου 1923, 11:58

© GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Στις 11.58 το μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου του 1923 το ηλεκτρικό ρολόι μέσα στο τραμ που εκτελούσε το δρομολόγιο του στο Τόκιο σταμάτησε. Ήταν η ώρα του Μεγάλου Σεισμού του Κάντο.

Η 1η Σεπτεμβρίου έχει κηρυχθεί (από το 1960) στην Ιαπωνία ως «Ημέρα πρόληψης καταστροφών» (防災の日 Μπόοσαϊ νο Χι) και οι τοπικές κυβερνήσεις διοργανώνουν σε ολόκληρη τη χώρα ασκήσεις ετοιμότητας σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Η Ιαπωνία, χώρα ιδιαίτερα ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές λόγω του κλίματος και της τοπογραφίας της, βιώνει αμέτρητους σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Η 1η Σεπτεμβρίου έχει συνδεθεί εδώ και πολλούς αιώνες και με τους καταστροφικούς τυφώνες που χτυπάνε αυτή την εποχή την Ιαπωνία.

Η φωτογραφία όπως και οι παρακάτω είναι στο μουσείο με εκθέματα από τον Μεγάλο Σεισμό του Κάντο στον κήπο Γιοκοάμι-τσο (το μουσείο είναι επίσης αφιερωμένο σε μια άλλη μεγάλη καταστροφή, τον βομβαρισμό του Τόκιο από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στις 10 Μαρτίου 1945).

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ