Ιαπωνία: “Έχουμε όλοι σαστίσει” με την Αθήνα

Η κατάσταση «περιπλέκεται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Jun Azumi αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Αθήνα και την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Επισημαίνεται ότι η θέση της Ιαπωνίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η Γηραιά Ήπειρος ποντάρει στα ιαπωνικά και τα κινεζικά συναλλαγματικά αποθέματα για την χρηματοδότηση του EFSF.

«Η αιφνίδια ανακοίνωση της Ελλάδας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που δεν έχει περιληφθεί στην συμφωνία, έχει σαστίσει τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Azumi προσθέτονας ότι η εξέλιξη αυτή ήταν «εκτός προγράμματος» και πως θα συζητηθεί στη σύνοδο της G20.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του Sayuri Shirai, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ο οποίος επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι σε φαύλο κύκλο με τις επιπρόσθετες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα βαρύνουν περισσότερο μία οικονομία που ήδη βρίσκεται σε ύφεση». Ο Ιάπωνας τραπεζίτης προειδοποίησε ότι «τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης πιθανότατα δεν θα λυθούν σύντομα» συμπληρώνοντας ότι «η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομία γίνεται πιο έντονη»


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top