Επίσκεψη στην Ιαπωνία του Κύπριου Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα

Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στην ενίσχυση των σχέσεων Ιαπωνίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου  στο Τόκυο σε συνάντηση του Υφυπουργού Προεδρίας Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στην ενίσχυση των σχέσεων Ιαπωνίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή βούληση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε επίσης με τους Jiro Kodera, Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Hisashi Tokunaga, μέλος της Ανώτατης Βουλής της Ιαπωνίας (House of Councilors) και πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών, Takako Ueta, καθηγήτρια του International Christian University και πρώην Αναπληρωτή Αρχηγό Διπλωματικής Αποστολής της Ιαπωνίας στην ΕΕ, Nobuko Sanui, Διευθύνωντα Σύμβουλο της ομοσπονδίας Keidanren, Jungo Kikuma, Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στην Ιαπωνία και Πρέσβη Hans Dietmar Schweisgut, Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ιαπωνία.


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top