Ιαπωνία: Και φέτος η Ελλάδα στον Ημιμαραθώνιο του Μισάτο

Misato Half Marathon 2017

Με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας και φέτος, διοργανώνεται ο 48ος Ημιμαραθώνιος του Μισάτο και ο Δρόμος 10 χλμ. την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στην ομώνυμη πόλη του νομού Σαϊτάμα. Στον περσινό δρόμο των 10 χλμ είχε τρέξει ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης καθώς και 4 ακόμα στελέχη της Πρεσβείας.

Ο Δήμαρχος του Μισάτο σε ειδική συνεδρίαση στο Δημαρχείο παρουσίασε τα σχέδια κατασκευής προπονητικών αθλητικών εγκαταστάσεων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα εξετάζεται η δυνατότητα χρήσης των προπονητικών εγκαταστάσεων από την ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου πριν από τους αγώνες.

Η πόλη του Μισάτο έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Host Town Initiative» της ιαπωνικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην διάδοση της ολυμπιακής ιδέας και σε άλλες ιαπωνικές πόλεις πέραν του Τόκιο. Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Πρεσβεία κάνει παρουσιάσεις της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων σε ιαπωνικά σχολεία. Λόγω της ειδικής σχέσης που έχει καλλιεργηθεί με το Μισάτο καταρτίζεται πρόγραμμα παρουσιάσεων και στα 27 σχολεία της περιοχής.

Στον φετινό αγώνα θα συμμετάσχουν πάλι στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας, ενώ θα έχουν ετοιμασθεί για τον κόσμο ελληνικές συνταγές και θα πωλούνται ελληνικά προϊόντα τροφίμων, όπως ελαιόλαδο, κρασί, ελιές, κ.λ.π.


Ξενοδοχεία στο ΤΟΚΙΟ

Ξενοδοχεία στο ΚΙΟΤΟ