Το Φεβρουάριο αναμένεται το καινούργιο μυθιστόρημα του Χαρούκι Μουρακάμι

Χαρούκι Μουρακάμι

Με δύο κενά λευκά βιβλία στην κεντρική σελίδα του ιστοχώρου του, ο εκδοτικός οίκος Shinchosha ανακοίνωσε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου την κυκλοφορία στην Ιαπωνία του νέου μυθιστορήματος του Χαρούκι Μουρακάμι το Φεβρουάριο του 2017. Ο τίτλος, η υπόθεση καθώς και η ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του δίτομου απ’ότι φαίνεται έργου, παραμένει μυστήριο ενώ ο ίδιος ο διάσημος Ιάπωνας συγγραφέας είχε δηλώσει λακωνικά από τη Δανία στα τέλη Οκτωβρίου (όπου παρέλαβε το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη ιστορία.

Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του «Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματός του» κυκλοφόρησε στην ιαπωνική γλώσσα το 2013 και έγινε μπεστ σέλερ από τις πρώτες κιόλας μέρες. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τα τελευταία χρόνια ο 67χρονος Μουρακάμι βρίσκεται επανειλημμένα στη λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ωστόσο και φέτος δεν ανακοινώθηκε το όνομα του από τη σουηδική επιτροπή.

scroll to top

Send this to a friend